Volgers

Volgers

maandag 20 november 2017

vloedgolf

Misschien heeft het met de herfst te maken. Het naar binnen keren. Ik merk, dat "het nieuws" me steeds minder boeit. Praatprogramma's met meningen van anderen kijk ik al lang niet meer.
Een kort journaal en de hoofdpunten van een nieuwssite geven me voldoende informatie, om niet helemaal wereldvreemd te worden. Maar bij een item als "busongeluk in Nigeria"of "trein ontspoort in India"is naast een kort medeleven met de slachtoffers mijn reactie "waarom moet dat in Nederland vermeld worden? "
Er zijn maar weinig sites, die positieve ontwikkelingen vermelden. Dorpen in Afrika, die dankzij zonnepanelen stroom hebben. Of mensvriendelijke fabrieken in Bangladesh. Dat zou ik graag even vaak vermeld zien als alle grote en kleine wereld-ellende.
Wat was het dan vroeger veel rustiger. Lief en leed uit de omgeving werd bekend. Maar wat er verder in de wereld gebeurde ,bereikte veel mensen niet of veel later. Ooit zag ik een programma over de uitbarsting van de Krakatau  begin vorige eeuw. Pas maanden later wist met er hier van. Zelfs de watersnoodramp hier werd pas dagen later in volle omvang zichtbaar voor de rest van Nederland.
Ik ken mensen, die helemaal geen nieuws meer kijken. Om zich te beschermen tegen de vloedgolf van bewust gekozen negativiteit. Zo ver ga ik niet. Maar ik word steeds selectiever in het opnemen van de berichten, waarmee de media iedereen overvoert.


4 opmerkingen:

 1. Hier net zo. Snel wat koppen op internet, journaal en actualiteiten laat ik meestal niet toe en wat een rust win ik daarmee. Ook tv programma's zeer selektief. Tot grote tevredenheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. goedemorgen/middag bijna ...
  zowel mijn dochter als ikzelf zijn HSP mijn man en zoontje hebben ASS dus al die
  triestige dingen/miserie kunnen we missen als kiespijn !
  kijken naar het jeugdjournaal kan ook een idee zijn ? ik probeer de komende tijd ook naar de radio te luister die géén of weinig reclame uitzend al die onzin en overal maar aanmoedigen om te "zuipen" en "vreten" en met geld te smijten ... en ik ga één van dezer dagen nog es naar de stad voor enkele noodzakelijke dingen (h-ema voor fijne soda en gezondere chips voor de kids,
  maiskorrels om zelf popcorn te maken en moet ook nog zoeken naar "gezonde" kaarsen /géén parrafine ) bij de D&K kruiden om warme appel- "thee" te maken
  en klaar is Bella !Dan zien ze mij daar niet meer terug dit jaar ! heerlijk bij de houtkachel met de mensen die ik graag zie met in boom kerst versiering die zelfgemaakt/tweedehands en al ruim 20j oud is ! zelfgebakken brood met een likje boter zelfgemaakte kroketten , oliebollen en loempia's en nog is kijken welke vis er nog in de diepvries zit,maken we een lekker vispannetje met puree of een bouillabaisse ..? en maak ik hummus voor op de toostjes..
  spelletjes erbij of "cirque du soleil" op TV?

  lieve groet vanwege Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal mee eens! Ik merk dat ik ook afhaak bij al de ellende in té verre landen. Het nieuws? Daar zap ik doorheen.. Wat moeten we met alle onheil zo ver weg? Ik bekommer me liever om mijn directe leefwereld, al klinkt dat misschien wel heel erg egoïstisch.

  BeantwoordenVerwijderen