Volgers

Volgers

donderdag 12 april 2018

afgerond

Vanochtend gingen we voor de laatste controle naar de oogarts. Het zicht in de verte is heel goed. De flikkeringen en lichtstraal moeten verdwijnen bij een bril met cilinder. Nu is dat niet mijn grootste zorg.
Nee,dat is het langdurig kunnen lezen met goed zichtbare letters op een rustige ondergrond. Want wat mis ik mijn boeken. Over twee weken kan ik naar de opticien. Ik heb een brilvoorschrift meegekregen en zij moeten uitvogelen, hoeveel het leesgedeelte moet zijn. Ik maak een afspraak en vraag of ze ruim de tijd willen nemen. Het gaat tenslotte om mijn liefste hobby.
Ik bedenk nu al, wat ik allemaal wil gaan lezen. "Het komt  goed met het lezen" zei de oogarts. Dat geloof ik pas helemaal, als ik over een week of vier mijn eerste boek uitlees en dichtklap.

3 opmerkingen:

 1. Fijn dat alles in orde is .Bij mij is het geschitter en de lichtbubbels zo ik ze noem nog niet helemaal weg maar heel veel minder nu ik mijn veraf bril draag .Het zal op den duur waarschijnlijk helemaal verdwijnen .Ik lees nu met een goedkoop leesbrilletje maar ga toch maar naar de opticien voor een goede leesbril.Wat zal het heerlijk voor je zijn als je weer fijn kunt lezen binnenkort .Succes ermee.
  Gr Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mij is het na de staaroperaties helemaal goed gekomen. Ik heb nu varifocus brillenglazen met cilinders, net als vroeger toen ik nog bijziend was.
  Die cilinders maken het beeld rustiger, zowel veraf als dichtbij.
  Jammer is dat ik niet meer goed heel dichtbij kan zien. Het is moeilijk om de draad door de naald te krijgen. Vroeger deed ik dan mijn bril af, nu kan dat niet meer. Nou ja, die bril kan wel af, maar dat helpt niet om heel dichtbij haarscherp te kunnen zien.

  BeantwoordenVerwijderen