Volgers

Volgers

dinsdag 17 april 2018

selectie

In de tuin vindt een selectie plaats onder de jonge vogels. Zaterdag vond ik de verenresten en een pootje van een vogeltje en gaf er de honden de schuld van. Ik lette er op, dat Merle geen spijsverteringsproblemen kreeg.
Vanochtend lagen er weer verspreide veertjes. Ik begin te vermoeden, dat het of de kauwen zijn of het eksterpaar, dat af en toe langs komt. Het is de natuur en zo blijven alleen de sterke en snelle vogels over. Ik moet alleen opruimen.
Als straks de jonge merels uit het nest zijn, moet ik oppassen. Want alleen al uit belangstelling zou Merle ze doodrukken met die grote snuit. Wat Kyra doet bij zo'n fladderend gevalletje, weet ik niet . Misschien is het boffen en komen ze aan de kant van de hond-loze buren terecht.
Gelukkig zijn er zoveel nesten, dat er nog genoeg nieuwe vogels overblijven.


3 opmerkingen:

  1. Hier zie ik ook de eksters als aasgieren alles in de gaten houden. Maar nog steeds getsjilp genoeg. Gelukkig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja zo gaat het in de natuur ,dieren doden niet om te doden maar om te eten .Ook hier een paar keer een merel nestje gehad onder ons afdak en wat waren we voorzichtig .De eerste keer werd het in de steek gelaten door de ouders hoe voorzichtig we ook waren .De tweede keer bleef moeder merel blijkbaar alleen achter en hebben we haar wat bijgevoederd ,zo leuk hoe ze ons vertrouwde en er bleef 1 kleintje over van de 3 en dan zijn ze opeens weg en kunnen we alleen maar hopen dat het ze goed gegaan is

    BeantwoordenVerwijderen