Volgers

Volgers

maandag 23 april 2018

onbehagen

"Daar moet je eens naar kijken "zei mijn man. Hij bedoelde het programma "onbehagen". Waar een columnist de veranderingen in maatschappij, politiek en idealen bespreekt. Heel boeiend. Met de meeste gedachten was ik het wel eens. Alleen was het onbehagen wel somber en besmettelijk. Ik moest het afschudden na het kijken.
Een ander programma over de verschillen tussen vroeger en nu ademt een heel andere sfeer. Bij " kasboekje van Nederland" keek ik glimlachend en met herkenning naar de filmpjes uit de jaren '50 en later. Wat is er veel veranderd en verbeterd.
Het is van alle tijden, dat oudere mensen lang niet alle nieuwe ontwikkelingen omarmen. Ik merk bij mezelf, dat ik bepaald gedrag van "de jeugd van tegenwoordig" niet snap. Vooral de beweegreden en de achterliggende gevoelens niet. Het lijkt me niet altijd gemakkelijk, om nu jong te zijn terwijl er zoveel aan prikkels en verleidingen op je af komt.
Maar ondanks de vraagtekens, die ik soms heb, blijft alles wat er gebeurt en het gedrag van mensen boeien.

3 opmerkingen:

  1. Ik heb dat programma niet gezien en ook het tweede niet .Ik kijk weinig tv .Ja wat is er veel veranderd in al die jaren .Veel gedrag van jongeren begrijp ik ook niet en kan het zeker niet waarderen ,maar ik kan zo genieten van de jonge mensen die vriendelijk beleefd en behulpzaam zijn en dat maak ik gelukkig ook regelmatig .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn zin was niet af .Ik maak dat gelukkig regelmatig mee ,en ik word daar zo blij van

      Verwijderen