Volgers

Volgers

dinsdag 4 september 2018

het zonnetje

Vanwege een aantal klachten had de huisarts een formulier voor bloedprikken meegegeven. Op mijn vraag "Kunt U vitamine D ook meteen laten testen?" zette hij nog een kruisje.
Gisteren was de uitslag er. De hele waslijst was in orde. Alleen het vit. D niveau was aan de lage kant volgens de nieuwe normen.
Misschien heeft de warme zomer er mee te maken. In de winter slik ik een supplement. Maar in de zomer zit, loop en fiets ik genoeg in de zon. Behalve deze warme zomer. Ik ben niet heel bruin geworden. Ik zocht altijd de schaduw op. In de tuin, maar ook de schaduwkant van de straat. De laatste week heb ik voor het eerst weer even in de zon gezeten. Maar die staat nu te laag aan de hemel om naast aangenaam ook gezond te zijn.
Dus heb ik mijn pillenpotje weer gepakt. En hoop stiekem, dat mijn steeds slechtere nachtrust verbetert door een goed vit D niveau. Dat kan volgens een internetsite.



2 opmerkingen:

  1. Zelf slik ik standaard mijn vitamine D pilletje .We worden een dagje ouder en dan neemt ons lichaam via zon blijkbaar weinig tot geen vit D meer op .Zelf zit ik eigenlijk nooit in de zon ,behalve als ik ergens heen fiets of in de tuin bezig ben .Beter slapen door Vitamine D heb ik nog nooit van gehoord

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn dochter neemt geen vitamine D op uit zonlicht of voedsel en moet daarom haar hele leven vit. D blijven slikken. Een link naar goede nachtrust heb ik ook nog nooit van gehoord, maar nu ik er over nadenk: ze sliep altijd heel erg onrustig (werd vaak wakker met haar hoofd aan het voeteneinde of ze lag op de grond), maar nu ze vit. D slikt is die onrust over. Misschien toch een link?

    BeantwoordenVerwijderen