Volgers

Volgers

vrijdag 20 november 2020

uitstraling

Aan een ernstige pericarditis,hield ik een hart over dat soms snel en onregelmatig slaat. Een diepe regelmatige ademhaling helpt dan te kalmeren. Maar een mondkapje werkt omgekeerd en geeft onrust in de hartslag. Mede daarom heb ik tot nu toe zo min mogelijk mondkapjes gedragen,alleen als het echt moest en dan zo kort mogelijk of met stiekeme ademruimte. Ik geloof het RIVM/WHO standpunt dat er geen bescherming tegen wat voor virus dan ook is.........Nu hoorde en las ik,dat kapjeslozen soms agressief benaderd werden. Eén mevrouw kreeg toegesist "Ik hoop dat je corona krijgt". Haar kleine kindje stond bang te luisteren.Wel begreep ik,dat er wel eens verzet sprak uit de houding. Of b.v. COPD patienten bang waren om aangesproken te worden........Gelukkig heb ik daar geen last van gehad. Vanochtend was ik bij de XL-grootgrutter de enige,die zichtbaar kon glimlachen. Dat doe ik dan en geef iedereen in mijn buurt alle ruimte........ Na 1 dec.ga ik nog maar één keer per week heel vroeg naar de super. De rest koop ik online. Zo moet ik me met kalme hartslag kunnen redden.

12 opmerkingen:

 1. Wat vreselijk om elKaar zo agressief te benaderen. Alsof het al niet moeilijk genoeg is. Zo zie je maar reageren vanuit niet weten is niet fijn
  Veel sterkte de komende tijd Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat akelig dat je zo benaderd wordt. Het is goed dat je het hier uitlegt, anders zou ik het ook niet gesnapt hebben. Ik heb nu hele dunne mondkapjes en met datzelfde rustige ademhalen heb ik geen last van een benauwd gevoel. Dus ik herken dat ademen wel, dat bedoel ik ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik werd er bij de kassa ook over aangesproken omdat die mijn neus niet meer bedekte. Was zo benauwd en doodmoe vooral ook door de vrijwel constant beslagen brillenglazen. Ik legde dat kort uit en dat ik er geen discussie over aanging. Toen gingen anderen zich er ook mee bemoeien dat je met afwasmiddel glazen schoon moet maken etc. Ik kwam net van de opticien die hem had schoongemaakt en bespoten, helpt dus ook niet.
  Ik heb dus het meeste last van de bril die beslaat

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als we iets geleerd hebben van de covid-19, is dat in zulke tijden het korte lontje snel aanwezig is. Dat is jammer want met vriendelijk gedrag en begrip hebben voor elkaar, zorgt ervoor dat de wereld een stuk fijner uitziet. Jammer dat jij dan net mensen met een kort lontje tegenkomt.

  De mondkapjes die ik gemaakt heb zitten ruim bij de neus en mond en sluiten ook goed aan de buitenkant. Ik heb dan ook geen last dat mijn brilglazen beslaan (gelukkig).
  Een mondkapje die zo strak op je gezicht zit, dan geloof ik gelijk dat je een gevoel van benauwdheid krijgt. Sowieso is het verstandig om met een mondkapje altijd door je neus te ademen en niet door je mond, is mijn ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is inderdaad wat er op dit moment aan de hand is...je schrijft weer zinnige dingen die in ieder geval niet opruiend zijn, Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kun je misschien een plexiglas hoofdscherm kopen? Ze zijn niet zo duur en dan kan het misschien wel zonder commentaar van anderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En bestaat er geen badge ofzo met verduidelijking?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Er zijn ook kapjes voor onder je mondmasker. Stof komt dan iets verder van mond en neus. Misschien dat een optie? Benauwd door het dragen van mondkapjes lijkt me heel vervelend.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Misschien die doorzochtige mondkapjes, die lijken mij minder benauwd.

  BeantwoordenVerwijderen