Volgers

Volgers

zondag 23 januari 2022

twee kanten

Wekelijks luisterde ik naar de wijze woorden van Mieke Mosmuller. Na een lange pauze was er vorige week weer een nieuwe post.Over de training van ons denken.Ze raade aan om eens bij een discussie het standpunt van die ander te verdedigen. Ik herinnerde me,dat Boeddhistische monniken bij hun debat training ook de tegenovergestelde standpunten verdedigden......... Ik besloot het eens te oefenen. Een kamerlid had voorgesteld om te onderzoeken of artsen met een andere visie omtrent de corona-regels de BIG-registratie kon worden afgenomen.Mijn eerste reactie was "Stom mens,waar haal je het lef vandaan deze integere mensen zo te behandelen".Toen probeerde ik me in te beelden,dat ik ook zo dacht en dit een goede handeling zou zijn. Dat viel niet mee. Ik besef wel,dat ik mijn fantasie daar voor nodig had........Het experimentje had wel succes. Ik dacht milder over degene die dit wil gaan onderzoeken.

6 opmerkingen:

  1. Goede methode om je te verdiepen in een tegenovergesteld standpunt. Kan me ook wel voorstellen dat het niet meeviel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is het he. Een goede manier om milder te leren worden. En je eigen standpunten anders te ervaren. Zonder dat je ze meteen op hoeft te geven
    Dank voor je reactie. Ik antwoordde je

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie oefening in zaken door de ogen van een ander te zien. Ook al is zijn/haar overtuiging zo ver weg van de jouwe. Maar lijkt me nog moeilijk. Om dat in standje neutraal te kunnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk om te lezen dat je daardoor toch anders bent gaan kijken. Moeten meer mensen doen! Ik zelf ook hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind dit altijd een leuke oefening! Het dwingt je tot het nader beschouwen van een compleet ander perspectief!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mijn vader zei altijd:"Een verhaal heeft twee kanten". Ik probeer er zo naar te kijken en luisteren.

    BeantwoordenVerwijderen