Volgers

Volgers

maandag 26 september 2016

bommen

Begon andere jaren na de herfstvakantie regelmatig het afsteken van vuurwerk, helaas begint het dit jaar nu al. Zo af en toe horen we hier strijkers en van die ratels.
Maar gisteren klonk de klap van een bom. Ik dacht echt,dat er een explosie in de buurt was. Het geluid had ook een nagalm.  Toen er geen brandweersirene klonk, maar er een tweede knal en later nog meer volgden, wist ik dat het vuurwerk was. Diverse honden in de buurt begonnen te blaffen.
De eerste twee dreunen verdroeg Merle gelaten. Maar naarna werd ze zenuwachtig. Kroop achter de stoel, ging toch weer door de keuken drentelen . Ze wilde zelfs naar buiten, maar dan moest ik mee.
Ik zocht het flesje Bach-rescue op. Toen het stil bleef , ging ze gelukkig rustig in haar mand liggen.
Dat kan nog wat beloven voor de komende drie maanden. Andere jaren was de politie aktief op zoek naar vroege vuurwerk-gooiers. Misschien de volgende keer maar eens bellen. Wie weet komt een politieauto dat groepje bij toeval tegen.
De Bach-druppels blijven in de keukenkast staan. Ik hoop,dat het bij af en toe knallen blijft de komende maand. Half november wordt het een dagelijks geluid.


5 opmerkingen:

  1. Hier beginnen ze ook elk jaar vroeger. Heb geen hekel aan vuurwerk, maar voor de honden vind ik het fijn wanneer er echt kort mag worden afgestoken en de politie voordien goed controleert.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier beginnen ze ook elk jaar vroeger. Heb geen hekel aan vuurwerk, maar voor de honden vind ik het fijn wanneer er echt kort mag worden afgestoken en de politie voordien goed controleert.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier wordt er ook al weer geknald, vooral in het weekend, in de nacht van zaterdag op zondag in het park bij ons achter. Dan komen jongeren terug van stappen en hebben in het park een stop. Ik vind het erg sneu voor onze katten, die liggen te bibberen onder het bed.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hier wordt er ook al weer geknald, vooral in het weekend, in de nacht van zaterdag op zondag in het park bij ons achter. Dan komen jongeren terug van stappen en hebben in het park een stop. Ik vind het erg sneu voor onze katten, die liggen te bibberen onder het bed.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hier wordt er ook al weer geknald, vooral in het weekend, in de nacht van zaterdag op zondag in het park bij ons achter. Dan komen jongeren terug van stappen en hebben in het park een stop. Ik vind het erg sneu voor onze katten, die liggen te bibberen onder het bed.

    BeantwoordenVerwijderen