Volgers

Volgers

dinsdag 20 september 2016

toneelstuk

Vanmiddag ga ik hoedjes kijken. De laatste jaren zijn er minder dames,die op prinsjesdag een aparte hoed dragen. Maar het blijft een bron van verbazing voor me. Ook de kleding.
Zou er iemand zijn,die in een goede tweedehands zaak haar pak/japon voor vandaag gekocht heeft? Zijn er behalve die enkele milieu-politicus nog meer dames met kleding van biologische katoen, zijde hennep of brandnetel?
Ook vraag ik me af of er iemand van te voren wat onzeker voor de spiegel staat te draaien. Zo van "Zit die jurk echt goed? Passen mijn schoenen er wel bij? Zal mijn hoed niet afwaaien?"Ik vraag me ook af in hoeverre het modeshow en statussymbool-gehalte mee speelt.
Misschien wordt er wel een vermaakte jurk van een paar jaar geleden gedragen.
Verder is voor mij dat hele gebeuren een duur toneelstuk. Al die paarden,koetsen en pronk-pakken van de mannen er om heen. Daar zouden heel wat kinderen een sportabonnement van kunnen krijgen.
De troonrede is mooi om te luisteren. De koning heeft vast goed kunnen voorlezen vroeger voor zijn kinderen. Het lijkt me moeilijk om te schrijven. Komt de bedoeling van de woorden  wel aan de bij de luisteraars? Vaak wordt alles kapot geanaliseerd en dat lijkt me misverstaan in de hand werken.
Ik hoop op mooi weer voor al die mensen langs de route,die van vandaag een feestje maken.




2 opmerkingen:

  1. Het waait nauwelijks vandaag, dus dat is fijn voor de hoedjes. Ik erger me aan de zogenaamde gulle hand van dit nep kabinet. De schulden van NL zijn hoog zat. Beter een stabiele geldstroom naar allen die het nodig hebben.
    Een einde aan de toeslagen, want dat kost alleen maar veel belastingambtenaren en geld.
    Verzin maar wat anders denk ik zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb er maar ren heel klein stukje van gezien. Ik vind die glazen koets prachtig, de gouden mag van mij richting een museum. Ik heb niet echt iets met het koningshuis. Maar ik kan wel genieten van de pracht en praal. En wandelen op het landgoed van Het Loo vind ik een van de leukste uitjes om te doen. Het park is prachtig, mooie vijver, prachtige gebouwen :-)

    BeantwoordenVerwijderen