Volgers

Volgers

dinsdag 21 maart 2017

gebeurd

Gelukkig, de aangifte biljetten van de inkomstenbelasting zijn ingevuld en verstuurd.  Ik zie er elk jaar tegenop. Terwijl ik weet, dat het juist elke keer minder werk wordt. Inderdaad ik was in nog geen anderhalf uur klaar.
Nu zorg ik van te voren, dat alles klaar is. De lijst met ziektekosten en giften keurig gerangschikt. Want die items vragen de meeste tijd om in te vullen. De rest is een kwestie van controleren van de voor-ingevulde cijfers.
Vorig jaar was bij een vriend een fout gemaakt. De belastingconsulent had alles van hen verstuurd. De belastingdienst beweerde van hen en een aantal anderen niets ontvangen te hebben. Dan schrik je bij een brief over "niet-invullen". Gelukkig waren zij niet de enigen. En kon de belastingconsulent het biljet opnieuw versturen. Dan ben ik een beetje huiverig, dat zoiets hier ook gebeurt.
Een vriendin vult het papieren biljet nog in. Dat moet aangevraagd worden. Ze heeft het nog maar net binnen. Gelukkig is de instuur datum pas 1 mei. Want alles zelf invullen en uitrekenen is veel meer werk.
Intussen schijnt de zon en is de temperatuur aangenaam. Dat wordt naar buiten gaan vanmiddag
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten