Volgers

Volgers

donderdag 16 maart 2017

recht

 
 
Een paar maanden geleden schreef ik over een mevrouw, die van mij en vele andere mensen geld had geleend. En nooit terugbetaalde. De politie kwam er bij en probeerde de oorzaak van dat gedrag te achterhalen. Ik kwam jaren lang elke week mijn bio-boodschappen ,die we samen bestelden, bij haar ophalen en wist door gesprekjes, wat er speelde. Maar de mevrouw weigerde alle hulp en bleef proberen om overal te lenen.
Zes mensen deden op advies van de politie aangifte. Vanochtend was de rechtszaak. Ook de politierechter had door,dat het een vreemde zaak was. En vroeg ook naar het waarom. Weer smoezen en ontkenning.
Die weigering om mee te werken werd haar aangerekend. De eis en het vonnis waren gelijk. 100 uur taakstraf en terugbetalen van alle schulden.
Of de taakstraf ooit uitgevoerd wordt weet ik niet. Mevrouw heeft geen vast adres meer, sinds haar huis door de bank verkocht is.Ze is onbereikbaar. Of het justitioneel incassobureau beslag kan leggen op een stukje AOW, zal ook de vraag zijn. Maar toch heb ik het gevoel,dat er recht gedaan is.

2 opmerkingen: