Volgers

Volgers

woensdag 14 maart 2018

merelzangDeze tijd van het jaar beginnen de merels te zingen in de vroege ochtend. Onze nieuwe tuinmerel heeft nog maar een aarzelend repertoire. Maar als ik de hond uitlaat, loop ik van het ene territorium in het andere. En elke bevolkt met een enthousiast zingende merel.
Het naderende voorjaar is ook te merken aan het gedrag van het merelpaartje. In de winter joeg het mannetje zijn vrouwtje weg, als er voer lag. Maar nu de tijd van nestelen aankomt zitten ze samen op het putdeksel te eten.
Zonet zag ik een beweging in de vensterbank. Pa merel, die komt vragen om voer voor twee. Ik ben benieuwd, wanneer ze twijgjes en mos in de bek hebben. En waar dit jaar hun eerste nest komt.
Het heerlijk zonnige weer lokt me naar buiten. Een volgend rondje met de hond. En misschien vanmiddag even buiten zitten

2 opmerkingen:

  1. Wat is het toch heerlijk zo vroeg in de ochtend de Merels te horen zingen en ik lig er soms stil van te genieten .Ooit een nestje onder ons afdak gehad ,zo geweldig om het drukke gedoe te zien .Een van de 3 jongen bleef over en die hebben we nog heel even in de tuin gezien .Hopelijk komt na de wat koude dagen die voorspeld zijn de Lente snel terug
    Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen