Volgers

Volgers

zondag 18 maart 2018

wintergewoonten

Nu onverwacht er een speldenprik winter terug is, moet ik opnieuw denken aan alle wintergewoonten. Wij verwarmen met gaskachels. De gevelkachel in de badcel brandt weer. Gisteren aan het eind van de middag deed ik de kachel op de bovenverdieping aan. Ook gaan dan de gordijnen daar al dicht. Hetzelfde met de dikke gordijnen voor de voor- en achterdeur.
De keukenkachel geeft nu zoveel warmte, dat ik er op kan koken . Er staat een pan met pompoen te pruttelen. Voor een lunchgerecht. Af en toe is de ketel met water zo heet, dat die gaat "zingen". Voor even klinkt het gezellig. Dan gaat het me irriteren en gooi ik er een glas koud water bij.
Vanochtend vroeg was het heerlijk koud. Ik waaide helemaal wakker. En liep nog een extra blokje door het stille dorp. Om daarna bij de kachel van een lekker ontbijtje te genieten.
Winter heeft zijn leuke kanten. Maar over een tijdje het muggengordijn voor de achterdeur hangen is ook weer plezierig.

4 opmerkingen:

  1. De Winter vind ik ook best heel knus en zeker als je zoals jij nog echte kachels hebt in plaats van die saaie verwarming .Heerlijk als er iets staat te pruttelen op de kachel Ik mis het om eens lekker voor de kachel te kruipen in een grote stoel ,maar dat is bijna jeugd sentiment
    gr Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk de kachel aan. Ach, volgende week zitten we weer in de zon.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat klinkt allemaal heel gezellig ouderwets!

    BeantwoordenVerwijderen