Volgers

Volgers

dinsdag 21 mei 2019

bovenkamerSoms zou ik willen, dat de werking van de hersenen zichtbaar was. Stukken van het denkproces en zeker de werking van het geheugen. Dat zou makkelijk zijn. Nu moet een ander het doen met de verbale en nonverbale communicatie en daar gaat het wel eens mis.
Als iemand drie keer op een middag hetzelfde vraagt, snap ik het nog. Dan is die vraag voor de ander helemaal nieuw en mijn antwoord ook.
Laatst besefte ik het helemaal fout te hebben. Iemand vertelde voor de derde keer onheus behandeld te zijn. Aangezien ik nogal letterlijk alles opvat, begreep ik dat het heel erg was. Drie van die botterikken in je omgeving. Wat bleek, het was steeds dezelfde gebeurtenis, die opnieuw met veel drama gebracht werd.
Pas geleden vertelde iemand anders aan het begin van het gesprek een verhaal. Om een uur later hetzelfde te vertellen. Op mijn vriendelijke "ja joh,dat weet ik,dat vertelde je al"kwam geen reactie. Het verhaal moest er uit en werd weer verwoord. Dan zou ik wel in de hersenen willen kijken. Zit daar een bandje,dat moet worden afgedraaid? Of is de werkelijkheid voor die ander zodanig, dat het vertellen echt de eerste keer is?
Ik weet het vaak niet en vind het dan moeilijk om goed te reageren.. Ook is mijn eigen bovenkamer niet op video te zien helaas. Ik weet wel,dat ik regelmatig vraag "dat heb ik toch nog niet verteld?".Tot nu toe is dat meestal niet zo.

6 opmerkingen:

 1. Of iemand vertelt iets meerdere keren omdat het zo'n grote rol speelt misschien? Dat 1 keer vertellen niet genoeg is? Een kijkje in de hersenen zou inderdaad wel verhelderend zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja ik merk dat ik ook wel eens herhaal en bij twijfel vraag dan gewoon aan mijn man heb ik dat al verteld ? In herhaling vallen kan veel oorzaken hebben .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat als je mijn blogs terugleest tot 2015, er ook wel een paar keer hetzelfde verhaal staat. Maar dan nét even anders. Maar dan zit er wel zeker een jaar tussen. Valt dat daar ook onder?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik bedoel, tot 2005. Kijk daar ga ik ook al de mist in. 🤣

   Verwijderen
  2. Nee hoor,dat heb ik ook. Dit blogje gaat over in korte tijd hetzelfde vragen of vertellen. En de nare verhalen,die ik dan als een heel stel vervelende ervaringen begrijp. Ik moet hier ook van leren.

   Verwijderen