Volgers

Volgers

zaterdag 25 mei 2019

prijzenAl eerder was het me opgevallen, dat in onze dorpsjumbo de prijzen  van houdbare producten wel eens wisselen. Een artikel dat de ene week 2,44 kost,  ligt een paar weken laten voor 2,39 in de schap. Om vervolgens  weer in prijs te stijgen. De bananen waren een tijd geleden ineens 50 cent goedkoper. Had ik dan al die tijd te veel betaald?
Nu de winkel verbouwd is, was ik benieuwd naar het prijsniveau. Met de hulp had ik een gesprek daarover. Het was haar opgevallen, dat ineens bv borrelnootjes 15 % duurder waren. Ook bepaald vlees kostte 30% meer. Het wisselend prijzen artikel  van mij was nu 2,45.
We spraken af, dat we beiden een mailtje zouden sturen. Ik wilde graag uitleg over die fluctuerende prijzen. Want dat geeft me het gevoel belazerd te worden.
Er kwam een keurig antwoord, maar men ging niet in op die fluctuatie. De prijzen waren afhankelijk van de grondstofprijzen. Zou dan een liter melk de ene week duurder of goedkoper zijn dan de andere week?
Ik heb me voorgenomen om goed op de prijzen te gaan letten. En ben benieuwd, naar het antwoord, dat J. op haar vraag heeft gekregen.

4 opmerkingen:

 1. Ik moet tot mijn schande bekennen dat ik weinig prijsbewust ben .Een heel enkele keer valt het me op dat iets opeens duurder geworden is .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja klopt, ze weten er weer leuk omheen te draaien met hun antwoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Flauw dat ze niet gewoon een concreet antwoord gaven. Ik vind het wel een apart fenomeen, en niet bepaald vertrouwenwekkend...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij AH hetzelfde fenomeen. Wonderlijke en soms flinke prijsschommelingen.

  BeantwoordenVerwijderen