Volgers

Volgers

dinsdag 15 oktober 2019

verdwijnen en verschijnen



Weken geleden wilde ik een rondje kringloop doen in Vlissingen Van de drie winkels,waar ik wilde kijken was er eentje, die stopte. Nummer twee was verdwenen . Zo ook vanochtend in Middelburg. Ik was al tijden niet naar een leuk tweedehands kledingzaakje geweest. Winkel weg, er werd verbouwd. Ik stond vreemd te kijken.
Gelukkig wordt er in het pand van een verdwenen tweedehands kledingzaak weer een nieuwe geopend. En is er een leuk klein kringloopwinkeltje in het dorp geopend. Daar wil ik elke week op weg naar de boekenuitleen even binnenwippen en kijken.
Er is best veel verloop in dat recycle-gebeuren. Sommige winkels mis ik echt. Vooral de allereerste kringloopwinkel in Zeeland. Die zat bij ons om de hoek. Een deel van de verbouwing van ons huis komt daar vandaan.
Ik denk,dat het moeilijk is, om een inkomen uit tweedehands verkoop te krijgen. Veel winkels drijven op vrijwilligers en hoeven alleen hun vaste lasten te verdienen. Ik hoop, dat de grote snuffelwinkel in het dorp het nog lang uithoudt.

6 opmerkingen:

  1. Ja, dat vind ik ook zo leuk om daar te snuffelen.
    In mijn vorige woonplaats had ik een grote kringloop om de hoek, daar heb ik veel vandaan gehaald. Waar ik nu woon, zitten ze op een groot bedrijventerrein, waar ik niet vaak kom. Maar er zit een kleintje vlakbij, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik woon in Londen en daar floreren de tweedehands winkels. Het zijn "charity shops" en de inkomsten komen ten goede aan de noemde liefdadigheid. Ze hangen af van vrijwilligers, betalen huur en gas en electriciteit maar slechts 20% aan gemeentebelasting. Er is veel leegstand van winkels wegens veranderde koopgewoontes en hoge lasten en een liefdadigheds winkel voorkomt veel van die leegstand. Niet ver van mij in de buurt zijn er wel vijf. Ik koop er veel speelgoed voor mijn kleinkinderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bij mij in het dorp zit er een van het Leger des Heils en ben ik heel blij mee.
    Toen ik nog in de buurt van Den Haag woonde bezocht ik er elke dag wel een met als gefolg teveel gekocht. Daar heb ik wel van geleerd selectief te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hier nog volop kringloopwinkels, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hier is de kringloopwinkel opgezet door de afvalverwerker. Dus ga ook graag in een stad kijken, want ander aanbod. Maar eerlijk gezegd, kom ik er niet heel vaak; wel om te brengen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat kan ik me voorstellen. In het naburige dorpje Varsseveld bij mij is helaas ook een kringloopwinkel weer verdwenen.

    BeantwoordenVerwijderen