Volgers

Volgers

dinsdag 28 juli 2020

het nu



Leven in het moment, wat zou het fijn zijn, als dat vanzelf ging. Als ik bezig ben, dwalen mijn gedachten vaak naar andere dingen en ben ik minder efficient in wat ik doe. Ook het terugdenken aan fijne herinneringen doe ik graag. Zorgen maken en eigenlijk fantaseren over wat nog moet komen zit ook in het repertoir.
Af en toe zijn er nu-momenten. Die overkomen me gewoon. Een kopje thee drinken en luisteren naar het gezoem van de bijen. Alleen maar dat. Jeff Foster kan het zo mooi beschrijven in zijn boeken.
We kunnen samen in de woonkeuken zitten. Mijn man achter de laptop, ik met een boek. Stilte en vrede.Als dan het praten begint ,komen vaak de zorgen over de toekomst er meteen bij. "Wanneer krijgt P de uitslag van de botscan?". Ik besef, dat het praten en denken daarover geen enkele invloed heeft op de scan. Alleen maar op ons gevoel. En toch is het zo normaal om op die manier te reageren.
Door een blog van Elly pakte ik het "Laatste Dagboek" van Krishnamurti weer uit de kast. Het lezen van die stukjes kan me even in het nu brengen.

10 opmerkingen:

  1. Heel herkenbaar Izerina. Ook de momenten van stilte en vrede. Ik vind die ook in zulke momenten van de dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja, hoe zou het ultieme Nu er eigenlijk uitzien?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De dalai lama zei in een les dat dat niet bestaat. Want dan is het onmiddelijk alweer voorbij. 🤣

      Verwijderen
  3. Ja, maar als er zulke momenten van nu zijn.... mooi, hè.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ongrijpbaar dat nu ondanks dat het het enige is dat er is.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Had ik het toevallig met mijn zoon nog over. Dat hij merkt hoe moeilijk het is om vooral het nu te zien en te waarderen voor wat het is.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Fijn om te lezen fat het je inspireerde. Op het moment dat je merkt dat je je zorgen maakt dan be je al in het nu he 🤔😁 en dan kun je ook nog denken: zorgen maken OM is zinloos. Zorgen VOOR is heilzaam. En dan praat je weer verder of lees je weer verder. Hihihi zo doe ik het altijd. Zo leer ik mindful te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jeetje, jij wordt ook al aan valle kanten met spam bestookt. Je kunt nog meer hier en op je volgende hlog verwijderen. Je kunt ze ook nog defenitief verwijderen. Een stapje verder.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooi hè, die nu-momentjes waar je door 'overvallen' kan worden. Soms denk ik dat die boeken allemaal hetzelfde zeggen en dat het antwoord gewoon voor onze neus ligt. Maar ze kunnen wel inspireren. Ik heb veel aan de boeken en cd's van Edel Maex. Jeff Foster ken ik nog niet, ik zal eens gaan zoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoe ik mijn huwelijk heb kunnen redden.
    Ben getrouwd en 35 jaar oud, kom uit Monaco. Ik ben 7 jaar getrouwd met mijn man Kennedy, we hebben 2 kinderen. Mijn huwelijk met mijn man is altijd geweldig geweest totdat er vanuit het niets een derde partij binnenkwam. Het begon allemaal toen ik de nauwe band tussen Jonathan en zijn zogenaamde secretaris begon te observeren. Ik had hem zelfs benaderd over de secretaris en hij zegt dat ze gewoon vrienden zijn. Ik wist dat dit allemaal leugens waren op de dag dat ik een paar liefdesberichten op zijn telefoon zag van zijn secretaresse, ik hem ermee confronteerde, onmiddellijk laaide hij op en vroeg me welk recht ik had om te temperen met zijn telefoon, ik vertelde hem dat ik het ging rapporteren hij en de secretaris van zijn bedrijfsleider, onmiddellijk stuiterde hij op me toen hij dat hoorde en begon me te slaan, onze kinderen begonnen zelfs te huilen. Ondanks zijn houding was ik nog steeds bij hem, hij stopte soms met slapen thuis, in de mate dat hij zelfs het huis uit pakte en met zijn secretaresse begon te vertrekken, hij verliet me met onze kinderen. Ik was in tranen, ik had niemand om naar toe te rennen omdat ik alleen maar wilde dat mijn man naar huis terugkeerde, totdat ik Dr. Ajayi tegenkwam hij vertelde me dat de oorzaak van mijn problemen was dat mijn man een slechte betovering had gehad dat het waren niet zijn heldere ogen. Hij vertelde me dat hij een paar spreuken ging uitspreken en mijn man zal bij me terugkomen en hij vertelde me wat ik zou doen. Ik ben er trots op te kunnen zeggen dat het nog geen zeven dagen duurde voordat mijn man bedelend naar huis terugkeerde en zo nuchter dat mijn familie weer bij elkaar is. Allemaal dankzij Dr Ajayi, u kunt contact met hem opnemen via zijn Viber- of WhatsApp-nummer: +2347084887094 of e-mail: drajayi1990@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen