Volgers

Volgers

vrijdag 19 maart 2021

de vogel is gevlogen

Soms zijn er mensen,die je tijden niet ziet en waarmee je gewoon weer verder gaat en praat. Zo'n vriend hadden wij.Zeker de laatste jaren was het contact minder. Maar zag je elkaar,dan ging het gesprek na een paar koetjes en kalfjes meteen de diepte in.Ook vroeger was dat al zo. Op de vele gemeenschappelijke vakanties waren er mooie gesprekken onder het genot van een glas wijn.........Het laatste corona-jaar was het contact eenzijdig. Bezoeken was moeilijk. Bellen of mailen lukte hem niet. Lezen gelukkig wel,dus stuurde ik regelmatig een berichtje of foto's.Via zijn dochters hoorden we,dat hij achteruitging........Een dag of tien geleden was er een crisis-opname in een verpleeghuis. Zondag ging mijn man op bezoek. De regels waren er niet zo streng.Via het telefoontje van mijn man had ik nog even wats-appcontact. We waren allebij blij elkaar weer eens te zien en een enkel zinnetje te wisselen. In het vermagerde gezicht was er nog de vertrouwde twinkeling in de ogen........Gisteren belde een dochter,dat hij overleden was. We zullen hem missen. Maar hij heeft het goed nu. Jammer,dat het hiernamaals geen e-mail adres heeft.

9 opmerkingen:

  1. Ja, met sommige mensen heb je dat: je gaat gewoon weer door, ook als je elkaar tijden niet ziet. Vreselijk om zo'n vriend te verliezen. Een heel gemis.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat lees ik als een echt verlies. Verdrietig. Die zin 'Jammer dat het hiernamaals geen e-mail adres heeft , dat is er eentje om te onthouden, want zo is het

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die laatste zin vind ik mooi. En heel waar.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. In liefde gegaan, de liefde blijft

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gecondoleerd Iza. Het slaat altijd aan he een vriend verliezen. pfff. Tja.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja, dat zou mooi zijn, als je af en toe nog heen en weer kon mailen, of appen, of facetimen...Nou ja, in gedachten kan het wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Iemand verliezen is altijd erg verdrietig

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat treurig en fijn dat jullie elkaar zo goed hebben gevonden en verstaan. Veel sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen