Volgers

Volgers

zondag 14 maart 2021

muis

Vroeger woonde ik met drie andere meiden op kamers bij een oude hospita. Die mevrouw zag niet goed meer,had vogeltjes binnen en de muizen kwamen op het vogelvoer af. Soms liep er gewoon eentje door de kamer.Helaas die muizen gingen ook de trap op. Bij mij sprong er b.v.eentje uit de pan erwtensoep of uit de broodtrommel. Mijn vriendin en ik moesten zuinig leven,dus ik baalde van het weggooien van eten.Ik ging de muizen bestrijden en mepte ze dood.Soms klonk van boven de bange stem van één van de andere meiden "Iza kom,er zit er weer eentje".Het hielp,de overgebleven muizen bleven beneden............Nu komt er zo af en toe weer een muisje in ons bijgebouwtje of schuur. Daar staat een voorraad voedsel en de hondenbrokken. Mijn man had al een val gezet en dat hielp even. Gisterenzag ik in het bijhuis een muisje lopen. Hij/zij zat tegen de deur gedrukt. Ik kon het niet meer,een klap net als vroeger.Snel pakte ik het bakje van de knoflook,zette dat over de muis heen en werkte zo het beestje naar buiten.Vanaf nu ga ik heel goed in de gaten houden,dat alles muisvrij is. Want nog steeds houd ik niet van voedsel weggooien.

11 opmerkingen:

  1. O jee. Ik zou het nooit gekund hebben. Wij werken zelfs vliegen nog met een glas naar buiten. Overal horren voor. In gedachten hoor ik ze altijd schreeuwen om hulp😭 hihihi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ohh afschuwelijk een muis dood slaan ,de rillingen lopen over mijn rug dat iemand dat kan doen !!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ze zien er ook zo schattig uit! Ja, met een bakje vangen en naar buiten doen is wel zo muisvriendelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ze haten pepermuntolie. En al het eetbare moet in glas of blik.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik hoorde iets fladderen op zolder ... ging kijken maar zag niets. Een avond later hetzelfde liedje, weer gaan kijken, weer niets. Volgende dag overdag weer naar zolder, dit keer op zoek naar de zaden voor de moestuinbak - alle zakjes aangevreten! Bijna alle zaden op en heel veel keuteltjes. Dit waren zakjes die al open waren. Alle nieuwere zaden die ik ook op zolder bewaarde, maar in nog dichte zakjes, waren niet opgegeten. Hoogste tijd om de hele zolder eens een keertje op te ruimen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. "Ik zag een muis. Waar? Daar op de trap!" 🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben blij met onze drie katten....:)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Brrr, ik zou dat ook niet kunnen en durven zo'n muis dood meppen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zo heb je het diervriendelijk opgelost.

    BeantwoordenVerwijderen