Volgers

Volgers

zaterdag 14 augustus 2021

het strand

Een gesprek bracht me terug naar mijn jeugd. Wij gingen in de zomervakantie regelmatig naar het strand van Rockanje. Een hele onderneming. Mijn moeder met mijn broertje achterop. Mijn zusje en ik op de fiets. En meestal de oudste zus van mijn moeder. Ieder had wat van de bagage in fietstassen......Acht km fietsen was heel wat voor de kinderbeentjes. De fietsen zetten we bij familie onder aan de duinen. Geld voor de fietsenstalling vlak bij strand was er niet. Dan volgde er een heel eind lopen met de eerlijk verdeelde tassen....... Op strand was het heerlijk. Kuilen graven,kastelen bouwen,schelpen zoeken en voorzichtig in de zee.Maar dan de terugweg,als je al een hele dag spelen achter de rug had. Gelukkig waren de pakjes brood op en de flessen limonade leeg.Vaak kregen we bij de fietsen-oom nog wat fruit uit de moestuin En door de polder naar huis. De tante duwde om de beurt mijn zus en mij een stukje ter ondersteuning.Toch was het relaxter dan het tegenwoordig met de auto in de file staan om op strand te komen.

8 opmerkingen:

  1. Wat leuk! Wij gingen ook naar het strand van Rockanje in de jaren 70, maar met de auto, een beige Opel Kadet. Later ook naar de Maasvlakte of Hellevoetsluis. Dan ken je vast ook wel De Houten Paardjes, daar gingen wij wel eens spelen na een wandeling. Ik woonde in mijn jeugd in Brielle, en toen ik wat ouder werd ging ik met vriendinnen op de fiets naar Rockanje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is toevallig,ik woonde ook in Brielle. We fietsten via de Tinte door de polder naar de tweede slag.De Maasvlakte is na mijn tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dan ben je wat ouder dan ik, ik word in oktober 54. Ik heb fijne herinneringen aan Brielle. Ik kom er nog geregeld omdat mijn vader er nog steeds woont.

      Verwijderen
  3. Ja inderdaad het leven was anders zwaar maar niet gestresst. Heel wat gezonder. Nu moeten we er echt zelf goed voor zorgen iedere keer weer terug te keren in ons eigen midden en niet meegenomen te worden door alles rondom

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een fijne herinneringen! Mijn ouders waren geen strandmensen, maar ik ging wel mee met vriendinnetjes en hun ouders. Naar Hoek van Holland was dat.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi herinnering. Ik kwam daar ook. Wij gingen vanuit Dordrecht op de fiets naar Oostvoorne op vakantie. De koffers werden gebracht. Ik denk met van Gend en Loos. Later heb ik in Oostvoorne gewerkt en kwam vaak in Rockanje. En ook in Brielle

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wij woonden op loopafstand van het strand en mijn vader werkte er de hele zomer. Ik woonde op strand dus. Heerlijke herinneringen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind het wel iets hebben. Veel bijzonderder dan gewoon maar met de auto gaan eigenlijk.

    BeantwoordenVerwijderen