Volgers

Volgers

zondag 8 augustus 2021

voedselverspilling.

Altijd lette ik op voedselverspilling. Maar met een kliko op vier pootjes was dat niet moeilijk. Merle at bijna alles. Nu moet ik opletten. Ik merk,dat ik een te ruime hoeveelheid granen kook.Ook kan ik beter mijn zelf gebakken brood in drie stukken snijden en twee invriezen. Ik eet zo weinig sneetjes,dat ik al een paar keer moest weggooien. Mijn man eet altijd eco-desem van de bakker. Ook dat moet ik in kleinere porties verpakken. ......De kipstukjes voor mijn man bakte ik in ruim boter. Want een restje jus ging over de hondenbrokken.Dat kan ook minder. Alleen voor de vetrandjes van ham en kip heb ik geen bestemming.Wat zijn we verwende mensen,om dat weg te gooien.....Nu is één maal per week een krat groenten en fruit kopen goed plannen,om niet te veel of te weinig te hebben.In de zomermaanden zijn er stalletjes in de polder. Dus koop ik weinig bij de bioboer en vul het aan met de ook onbespoten groenten en fruit aan de weg. Nog een stuk goedkoper ook.

5 opmerkingen:

  1. Ach ja, ik voel hoe het leven ineens anders is geworden zonder die viervoeter. Tot in deze details toe. Ik bewaar de stukjes die ik van de kipfilet afsnijd in de diepvries, ik kook ze dan, voor als mijn zoon komt met hond.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat vind ik zo heerlijk van indisch koken. Alle kliekjes worden weer met andere hapjes door mij aangevuld. Er gaat maar weinig weg. En randjes vet... die eten we zelf op. Gewoon meebakken. 😏

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik snij het brood en doe alles meteen in de vriezer en dan neem ik er elke dag de benodigde hoeveelheid uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat zal zeker wennen zijn zeg... Bij ons zijn de kippen ook nog wel eens de kliko. Ons hondje Trixie mag alleen speciaal voedsel.

    BeantwoordenVerwijderen