Volgers

Volgers

zaterdag 14 mei 2022

heimwee

Begin jaren '90 kwamen we bij een fantastische boerderij in Frankrijk aan het eind van een doodlopend weggetje. Sindsdien kampeerden we er elk jaar wel een keer en werd het een soort tweede thuis.We vonden er zelfs twee keer een hond,die we naar de boerderij noemden,Merle.Vijf jaar geleden lukte het me niet meer door rugklachten om daar te komen en te zijn. Mijn man ging samen met de hond........In de corona-tijd kwam er niets van een boerderijvakantie. Maar nu is mijn man weer op Merle.Ik geef altijd kleine Zeeuwse cadeautjes mee.Gisterenmiddag belde de buurman al om te bedanken.Dat is praten,alsof je elkaar vorige week nog zag. Mijn man stuurde foto's op. Ineens overspoelde me een golf van heimwee. Ik rook in gedachten de geur van het hooi en hoorde de stilte.Maar helaas het is zo. Voor mij geen vide grenier in een klein Frans dorpje vandaag. Maar een kringlooploods vlak bij huis.

5 opmerkingen:

  1. Ja, dat begrijp ik, heimwee. Maar wat leuk toch, dat er nog contact is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat jammer dat het je niet meer gaat lukken wat Merle betreft. Je man moet er maar veel foto's en filmpjes maken op bekende plekjes voor je.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja dat begrijp ik, dat je heimwee hebt. Maar kopop Izerina!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jammer dat jij niet meer kan gaan. Ik vind het wel heel tof om te horen dat je man nog wel gaat. Wij gaan ook wel eens in ons eentje op vakantie en dat levert nog wel eens een opgetrokken wenkbrauw op....maar wij vinden het juist fijn dat het kan. T. moet er niet aan denken om met mij naar vriendinnen van mij in Londen te gaan, de drukte en het gekwek! Ik moet er niet aan denken om met hem naar het koude IJsland te gaan waar hij vrienden heeft! Ieder z'n eigen ding en ook regelmatig samen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat jammer dat je er niet ook naartoe kunt Izerina. Ik kan me je heimwee best voorstellen.

    BeantwoordenVerwijderen