Volgers

Volgers

maandag 9 mei 2022

kastjes in de tuin

Het plan was nog een paar tomatenplantjes te kopen bij een kweker. Maar toen fietste ik gisterenochtend vroeg langs een huis,waar ineeens een kastje in de tuin stond. Met allerlei kleine moestuin-en kruidenplantjes. Gelukkig heb ik altijd wat muntgeld op zak en iets om in te pakken in de fietstas. Zo had ik mijn aankopen snel gedaan.......Gisterenmiddag liep ik door het dorp en zag ineens nog een kastje in een straat vlak bij. Een ruilkastje met levensmiddelen. Pakken wat je kunt gebruiken en neerzetten,wat over is. Ik hoop,dat het gaat lopen. Ik ken mensen met een smalle beurs,die zich schamen om bij zo'n kastje levensmiddelen weg te halen.Ik denk er aan,om misschien die mensen met het kastje de tip te geven meer de nadruk te leggen op het tegengaan van voedselverspilling. Het is een ander gevoel,als je appels of bonen uit het kastje pakt,als milieu-daad,dan wanneer er voornamelijk financiele overwegingen zijn.Zelf heb ik niets nodig,maar ben wel van plan er regelmatig iets neer te leggen. Dat deed ik al bij zo'n ruil-kastje een eind verderop.

6 opmerkingen:

  1. Wat leuk, zulke kastjes! Ik had nog nooit gehoord van levensmiddelenkastjes: goed idee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij een dorp verderop staat er ook een en als ik in de buurt ben zorg ik voor iets om te plaatsen en als er iets staat wat ik lekker vind neem ik het ook mee, heb het niet echt nodig maar vind het ook gewoon leuk om te doen. Vorige week een potje heerlijk mosterd meegenomen.
    In ander dorp staat een boeken-tijdschriften en stekjes ruilkast, ook leuk

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo'n kastje heb ik nog niet gezien hier in de buurt. Een stekjeskast ook niet jammer genoeg

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat sympathiek zo'n kastje! En inderdaad het is niet alleen vanwege een krappe beurs. Het perspectief van zuinig met voedsel omgaan is zeker ook van toepassing.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bij een kerk bij mij in de buurt hangt ook zo'n kastje voor levensmiddelen. Stekjeskastje vind ik een leuk idee.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk idee, die ruilkastjes. Helaas is er geen in mijn buurt.

    BeantwoordenVerwijderen