Volgers

Volgers

woensdag 20 juli 2022

hitte

Eind jaren '70 was er een zomer met in Frankrijk dezelfde temperaturen als nu. Wij brachten onze hond naar mijn schoonouders en zouden doorrijden naar het zuiden. Maar de berichtgeving werd steeds beroerder. Hitte,campings waar een deel van de dag geen water was. Alleen bosbranden kan ik me niet herinneren. In een opwelling besloten we de andere kant op te gaan. Naar het koele Zweden.Onze eerste kennismaking met dat land. Prachtige natuur,aangenaam weer,maar veel muggen.De Zweedse muggenolie werkte het best. ......Er was alleen één nadeel,waar ik niet bij had stilgestaan. Onze kleding was ingepakt voor een warme vakantie. Dus dat was regelmatig laagjes over elkaar dragen en de hele vakantie met één wollen trui doen.Ik herinner me nog een paar avonden in het hoge noorden met vrij kamperen bij een rivier. Na negenen werd het ongeveer 4 gr. Mijn man maakte een groot vuur en gewikkeld in mijn slaapzak(ook een dunnetje) probeerde ik warm te blijven. Maar Zweden beviel goed en het jaar daarop gingen we terug. Wel met aangepaste kleding en andere spullen.

7 opmerkingen:

  1. Dat was een goed idee. Ik denk bij deze hitte graag aan eilanden als de Shetland eilanden daar boven Schotland.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een prachtige en artistieke dame was je.. en zal je nog steeds zijn... ach en de hitte was er regelmatig

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke foto van jou! Was je dit jaar naar Zweden gegaan in plaats van naar het zuiden, dan had je het niet zo koud gehad als toen. Het is daar nu ook al (weken lang) rond de 30 graden... (in het binnenland).

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat slim dat jullie acuut de vakantieplannen aanpasten. Ik zou dan ook veel liever naar het koelere Zweden gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. O heerlijk . Ja die noordelijke landen zijn prachtig. Wij waren een keer in Noorwegen. Ik denk dat ik de juiste kleding bij me had want daar herinner ik me verder niets mneer van.

    BeantwoordenVerwijderen