Volgers

Volgers

zondag 10 juli 2022

verrassing

Gisterenmiddag deed ik de voordeur open en daar zat een stiekeme tuinkabouter onkruid te trekken. De tuinhulp had afgelopen week niet kunnen doen,wat ze in haar hoofd had en maakte het nu af.Gelukkig was er later nog tijd voor een kopje koffie. "We kletsen te veel"zei ze lachend. Wat wil je,als je zoveel gemeen hebt.......Ze had een cadeautje meegebracht. Een soort rijst van erwtenmeel en courgette. Ze weet,dat ik dat soort dingetjes graag probeer. Ik had hier nog nooit van gehoord.Met het toenemede aantal mensen,dat voornamelijk plantaardig eet,komen er steeds meer van dat soort produkten op de markt.Eigenlijk ook bewerkt voedsel. Ik denk niet,dat ik het zelf zal kopen. Geef mij maar een gerecht met verse courgette of erwten. Wat wel een blijvertje werd,is de "pasta"van linzenmeel. Ook leren kennen door de tuinhulp.

5 opmerkingen:

  1. Het lijkt me wel wat, ik zal eens kijken of ik hier kan kopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja leuk he nieuwe dingen en anders eten. Ik ben geen kookster maar soms ontdek ik ook nieuwe dingen die mogen blijven

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Izerina, ik koop dit soort dingen ook niet, als ik rijst wil eten eet ik rijst, dit is volgens mij ,net als bloemkoolrijst, op de markt gezet omdat er veel mensen minder 'carbs' willen eten. Soms om af te vallen, soms omdat ze meer groente willen eten. Ik eet al heel veel groente en eet ook koolhydraten, soms niet genoeg dus ik moet dat beetje niet gaan vervangen met nog meer groente.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, ik heb ook van dat gekunstelde producten uitgeprobeerd omdat ik minder koolhydraten wilde eten. Courgettepasta, bloemkoolrijst, linzenmacaroni.
    Maar ben het met je eens, dan kan je net zo goed, of beter, de hele groente eten. Bv. een ovenschotel met plakken courgette, pittige bloemkool, of een linzenschotel. Pasta eet ik ook nog steeds af en toe, omdat het meer 'vult', en ook vanwege het mondgevoel, wat je met groentepasta toch nooit echt kunt benaderen. Al komt die linzenpasta inderdaad nog wel een beetje in de buurt.

    BeantwoordenVerwijderen