Volgers

Volgers

dinsdag 15 januari 2019

dus toch

Wat een opluchting. We zijn net terug van de orthoptiste. Ik weet nu, waarom ik de oogklachten heb,die me beperkten in beeldscherm ( tv en pc) zien en lezen .Convergentie insufficientie, waarschijnlijk aangeboren.  Met het ouder worden en de andere lenzen na de staaroperatie lukte het mijn oogspieren niet meer om mijn ogen goed te houden. Dus het zijn geen enge dingen na de operatie.
De chiropractor had al convergentie problemen vermoed en gaf oefeningen op. De yogajuf had nog meer oogoefeningen, die ik later ook op internet vond. Trouw oefen ik al een maand of drie. Met als (klein) resultaat, dat ik nu twee afleveringen van mountainmen kan kijken. En wel twee uur kan lezen. Niet op één dag allemaal.
Het probleem kan niet genezen, maar nog wel verbeteren. Ik heb goede discipline om te oefenen. Mijn bestaande oefeningen en nog nieuwe.Bovendien is de beloning prettig. Mocht over 3 mnd de oefeningen te weinig resultaat geven,dan is een prisma nog een mogelijkheid. Ik houd goede moed.


8 opmerkingen:

  1. Wat een opluchting dat er geen mogelijk enge andere oorzaken zijn. Fijn dat oefenen helpt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig geen enge dingen maar wel jammer dat er toch wel veel veranderd is .Mooi dat de oefeningen wel wat helpen in elk geval .Geen idee wat een Prisma is .Ben blij met wat in nu zie na mijn staar operatie maar er zijn nog steeds een paar kleine minpuntjes .Wel zijn mijn ogen in Oktober gecontroleerd en het is in orde allemaal dus ook blijkbaar geen enge dingen hier

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ah dat is goed om te lezen. Veel succes met je oefeningen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Is een luisterboek een optie voor je, als je nog meer leesbehoefte hebt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helaas lang luisteren gaat ook niet,dus ook b.v.geen radio

      Verwijderen
  5. Wat fijn dat de moeite loont, al zijn het kleine stapjes. Hou vol!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben ook al weken aan het oefenen. Mijn buitenste oogspieren zijn sterker dan de binnenste dus nu aan oefenen in beter focussen, vind het bijzonder vermoeiend en heb vaak tranende ogen.
    Over 2 weken terug naar ortoptist

    BeantwoordenVerwijderen