Volgers

Volgers

donderdag 31 januari 2019

energiezuinig



Al heel lang probeer ik milieuvriendelijk te leven. Ook op het gebied van energieverbruik. We hebben lokale verwarming. Een kachel in de keuken, eentje in de kamer en een gevelkachel in de badcel en de slaapkamer. De gevelkachels zette ik alleen maar aan, als er nachtvorst was. En dan nog in de avond.
Maar ik merk, dat ik met het ouder worden wat moeite heb met dat "spartaanse". "Je billen vriezen hier aan de bril"zegt een vriendin altijd. Maar ik ben die temperatuursverschillen gewend. Bovendien hadden we in mijn jeugd een buitentoilet.
Nu heb ik besloten, dat met dit kwakkelweer gewoon de kachel in de badcel op waakvlam gaat, dag en nacht. Boven zet ik eind van de middag de kachel aan en ergens in de nacht, als ik naar het toilet ga, kan de kachel weer uit. Het voelt aangenaam voor mijn "oude botten".
Ik heb mijn voorschot bij de energiemaatschappij verhoogd. Trouwens die prijzen zijn toch hoger dit jaar. Ik ben nu zuinig op mijn eigen energie.

3 opmerkingen:

  1. Soms moet je jezelf inderdaad ook wat gunnen. En het is nu best koud buiten. Een beetje warmte doet een mens goed.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helaas zit echt zuinig zijn er niet in hier .Elke dag branden er 5 verwarmingen .Omdat onze poes niet buiten komt staan de gang,zolder en slaapkamerdeur altijd open ,zo heeft ze wat ruimte .Daarbij zijn we een beetje kouwelijk geworden .Op een hoekhuis moet er toch al meer verwarmd worden is mijn eraring

    BeantwoordenVerwijderen