Volgers

Volgers

maandag 7 januari 2019

veranderd





Van jongs af aan was ik gek op detectives. Als kind las ik Bob Evers en Bram Vingerling. Later volgden vele andere boeken. Toen eenmaal de detective series op tv kwamen, was ik een trouwe fan. De Engelse series en Duitse krimi's. Soms een Maigret. En later het Scandinavisch filmbestand.
De laatste tijd zijn er meestal series van 6-12 afleveringen. Dat vind ik niet prettig kijken. Of zijn er herhalingen. Dus stond ik op een detective-dieet.
Vorige week zei mijn man "Er komt een nieuwe Luther". Ik nam die afleveringen op. Gisteren gingen we kijken. Maar wat een overdosis aan geweld. Dat overschaduwt helemaal het plot en de verhaallijn. Beiden hadden we zoiets van "wissen die handel". En keken we naar een gezapige aflevering van 'Alaska,the last frontier".
Ik weet niet, of ik langzaam maar zeker veranderd ben. Of dat detective series steeds meer bruut geweld moeten bevatten. om nog kijkers te boeien. Maar ik ga eens zoeken naar gewoon boeiende docu's. Of dat enkele oubollige Agatha Christie filmpje.

9 opmerkingen:

  1. Iedere woensdag onm 23 uur is Miss Marple te zien bij de zender Ons

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Had ook Luther opgenomen op de BBC, maar kon het eigenlijk ook niet ontspannen aanzien. Terwijl ik voorheen een grote fan was. Op donderdagavonden op RLT8 (meen ik) Poirot mysteries.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben nog maar pas begonnen met Luther, op Netflix. Wat ik tot nu toe zag vond ik goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb de nieuwe Luther niet gezien. De oude vond ik geweldig. Mijn probleem met thrillers of series is dat de verhaallijnen soms voor mij te ingewikkeld zijn. Dan moet ik zoveel moeite doen om te bedenken hoe het ook al weer zat, dat ik er geen zin meer in heb. Ja en dat had je inderdaad nooit bij Agatha Christie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Met Luther zijn we na twee keer kijken gestopt. Ken je Hinterland?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja met prachtige natuurbeelden. Helaas ook een herhaling laatst.

      Verwijderen
  6. Ach wat jammer dat Luther zo veranderd is. We hebben het ook opgenomen maar nog niet gekeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Er zit tegenwoordig zoveel geweld in tv series en films. Die laat ik links liggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat jammer dat er zoveel geweld in zat. Ik vind daar ook niks aan.

    nicole@huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen