Volgers

Volgers

dinsdag 1 januari 2019

stil





Wat is het heerlijk stil na al die herrie van gisteren. Zo af en toe ontsteekt iemand nog een stuk vuurwerk. Dan merk ik aan Merle de herinnering aan "de oorlog"; Maar verder slaapt ze haar diazepam-slaap uit.
Vanochtend om 6.00 was ik wakker en ging fietsen. Merle had tenslotte 18 uur "op slot" gezeten. Ik reed een straat in en zag zomaar een vuur op de straat. Zo groot als bij het aansteken van een flinke BBQ.Het was een grote doos met van die kartonnen rollen, resten van de pret van gisteren.
Ik twijfelde, of ik de brandweer zou bellen. Een emmer water zou genoeg zijn. Maar er was in geen enkel huis een licht te bekennen. Ik fietste naar huis, vulde een paar flessen met water en ging terug om het brandje te blussen.
Maar het was een hardnekkig vuur. Drie uur later liep ik nog een ronde met de hond. De doos met kartonnen rollen rookte enorm en smeulde nog aan één hoek. Intussen was er in verschillende huizen licht. Ik vond het niet meer mijn verantwoording om op hun straat te letten.
Dit is een dag van goede wensen. Telefonisch met de familie. De buurvrouw kwam lunchen na haar werk. En ik ging even mijn vriendin kracht voor de dit zo andere nieuwe jaar wensen.
Straks een lichte maaltijd en op tijd naar bed.

2 opmerkingen:

  1. Wens ik je graag veel mooie rondjes met je hond in stilte.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Onze poes is zo blij dat het voorbij is.
    En ik ben zelf ook niet zo van die herrie.

    Gelukkig Nieuwjaar!

    BeantwoordenVerwijderen