Volgers

Volgers

woensdag 18 januari 2017

geknetter

Er kwam vanochtend een enorm geknetter steeds dichterbij. Het bleek de trein te zijn. Het contact met de bovenleiding maakt dat geluid en gaf een schitterende lichtshow. Blauwe ,gele groene lichtflitsen, die de donkere hemel verlichten. Bijna noorderlicht in Zeeland.
Wat er ook nog steeds knettert en knalt is vuurwerk. De laatste dagen ging ik naar buiten. Kijken, of ik de afstekers te pakken kon krijgen.
s Avonds was ik net te laat. Een buurman, die zijn bange honden maar terug naar huis bracht, vertelde dat het een volwassen man met een stel kinderen was. Waar zit je verstand dan.
"s Middags klonken de knallen vlak bij huis. Nu stapte ik op de fiets en zag om de hoek nog net twee jongens snel hun tuin inrennen. Ik fietste de tuin is, maar helaas hun achterdeur ging  dicht. Terwijl ik weer naar de straat ging, kwam een oudere jongen uit de schuur. Hij zou zijn broertjes onder handen nemen. Ik hoefde niet terug te komen, als zijn ouders thuis waren. Hij had al vaker gezegd rekening te houden met alle honden in de buurt.
Er was intussen een andere buurvrouw bij gekomen. Haar kleine hondje was helemaal van streek. Ik bedankte de broer voor zijn gesprek. En vertelde op hem te rekenen en deze keer nog niet de politie te bellen. Inderdaad het is al een dag stil geweest.
 
 

1 opmerking:

  1. Ze mogen van mij een algeheel vuurwerkverbod instellen en flink controleren en boetes uitdelen als het geschonden wordt (zo denk ik ook over roken). Er wordt zo veel vuurwerk gekocht, dat ze het niet eens op kunnen krijgen rond 31 december. En maar klagen dat ze het zo slecht hebben.... En als er ongelukken met lichamelijk letsel gebeuren, kan de maatschappij er voor opdraaien.
    Laat elk dorp/elke stad een centraal vuurwerkpunt krijgen op oudjaarsdag. Stukken goedkoper en veiliger.

    BeantwoordenVerwijderen