Volgers

Volgers

zaterdag 3 februari 2018

winter?

"Heerlijk het is droog" was mijn eerste gedachte vanochtend. Geen natte jas drogen of regenpak aan. Want dat gebeurde nog al eens de laatste maanden. Ik vraag me af hoeveel meer neerslag er gevallen is sinds oktober, dan normaal het geval zou zijn. En of de boeren problemen krijgen met inzaaien, nu  de akkers in moerassen veranderd zijn.
Er komt wat kou aan. Maar te weinig om in het westen te kunnen schaatsen. Gisteren vertelde iemand, dat haar 16-jarige zoon één keer in zijn leven op natuurijs krabbelde. Want schaatsen leer je dan niet.
In mijn herinnering was er in mijn jeugd bijna elk jaar wel ijs.

 
En ook sinds ik in zeeland woon hebben we hier geschaatst. Op prachtig ijs van de Veerse plas. Of over sloten naar Middelburg. Daar in de tuin van een vriendin de schoenen aan en even thee drinken. Nu is er alleen een krabbel-kunstijsbaantje rond de kerstdagen.
Nee het weer is zodanig, dat de duiven een nest hebben gemaakt. Hun hormonen zijn wel wat voorbarig. Dat worden bevroren eieren komende nachten. Ach ze beginnen over een paar weken gewoon opnieuw. En dan misschien echt als boodschappers van de lente.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten