Volgers

Volgers

zondag 10 juni 2018

ontmoetingen

Al twee marktdagen regende het en ging ik geen slaplantjes kopen. Dus fietste ik gisteren naar een kweker in de polder. Helaas verkoopt die geen "roodkapje". Maar andere sla smaakt ook.
Onderweg had ik een grappige vertraging. Op het fietspad reed een paard en wagen. Ik bleef er achter rijden. De koetsier spoorde zijn paarden aan en de snelheid werd beter voor mij. Even waande ik me 100 jaar terug in de tijd.
Vorig jaar kocht ik een boek, dat achteraf toch tegenviel. Ik besloot het op "ik geef weg"op facebook te zetten. Bij die advertenties hanteer ik het principe "voor de eerste de reageert". Twee minuten later was er een reactie en een uurtje later kwam die mevrouw.
Het was meteen een leuk gesprek. Ze had voor mij pure chocolade meegenomen. "Ik hoopte,dat iemand met zo'n boek dat zou eten" zei ze. Haar zoontje had belangstelling voor de bos citroenmelisse in de tuin. Hij dacht eerst, dat het munt was. Ik legde uit wat het was en dat thee van melisse ook lekker is. Hij dronk ook thee zei hij en ging blij met een bos melisse naar huis.
Heerlijk, zo'n ventje1 opmerking:

  1. Wat leuk zo'n ontmoeting via FB en dan zo'n joch wat blij naar huis gaat met een bosje melisse ,heerlijk toch !

    BeantwoordenVerwijderen