Volgers

Volgers

vrijdag 12 oktober 2018

mini-moestuin

Altijd heb ik een moestuin leuk gevonden. En het eten er uit lekker. Maar eerst had ik de ruimte niet. Later ontbrak de tijd en nu de energie. Maar kruiden in de vensterbank of een tomatenplant, dat lukte wel.
Al een paar jaar zaai ik vooral groenvoer in oude afwasteilen. Dat was veel oogst deze zomer. Nu staan er de resten nog.
Voor de lol kocht ik een bataat-plant en zette die in een emmer. Vanochtend oogstte ik. De emmer was veel te klein om de bataten uit te laten groeien. Maar ik stond toch versteld van de hoeveelheid. Misschien volgend jaar bataat in de volle grond?
Vanavond staat er een schoteltje groen op het menu. Met een klein schaaltje bataat uit de oven. Van de nog wat oranje tomatenresten probeer ik ook in de oven iets eetbaars te maken.
Een lekker hap van wat de tuin in de herfst geeft.

10 opmerkingen:

 1. Ook ik zou graag een klein moestuintje willen maar helaas ik heb er de plek niet voor .Ooit had mijn man er een op zijn werk samen met een collega en wat is dat geweldig ,om 4 uur geoogst en om 6 uur op tafel zo heerlijk en zonder gif of wat dan ook .Ik moest eerlijk gezegd even op google kijken wat bataat is ,erg toch .In elk geval heb jij aardig geoogst deze zomer en kunnen jullie vanavond genieten van je kleine oogst en hoe leuk is dat !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat het zo goed gelukt is. Ik heb nog nooit bataat geteeld, maar ga het zeker proberen. Kocht je de plant gewoon bij een tuincentrum?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja een plantje,maar je kunt ook een bataat laten uitlopen en die uitlopers planten. Kijk maar eens op youtube

   Verwijderen
 3. Ik zag je berichtje gisteren op mijn telefoon. Geen foto's. Nu op de laptop zie ik wel de foto's, zo leuk al die bakken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog gefeliciteerd terug. Wat leuk al die bakken. Dat kost weinig ruimte en geeft toch een leuke opbrengst.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo allemaal

  Voor degenen die failliet zijn, Interdit Bancaire, of die projecten en anderen hebben, maak je geen zorgen, want de kredietfinanciering van onze instelling kan helpen met de lening.

  E-mail: info@creditfinance-bank.com
  Rolandgadner@outlook.de
  WhatsApp-nummer: +33784505888
  Website: https://creditfinance-bank.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt voor het delen met iedereen. Ik weet alles over jou. Het is geweldig en het is geweldig.
  ภัยธรรมชาติ

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb dit jaar voor het eerst een moestuintje.
  Ik vind het zo leuk, probeer het volgend jaar weer.

  www.hillysmoestuintje.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen