Volgers

Volgers

vrijdag 26 oktober 2018

ogen





De oogarts luisterde goed naar mijn klachten. Er volgde onderzoek en een scan. Het rechteroog had een paar kleine afwijkingen, maar die verklaarden niet mijn klachten. Verder was alles goed. Dat is prettig,maar de vraag blijft dan wat te doen.
Volgens de oogarts was er geen sprake van een convergentie probleem. Toch vertrouw ik meer op de onderzoekjes en conclusie van de chiropractor.,die wel een samenwerkingsprobleem tussen beide ogen zag.Ik werd doorgestuurd naar een orthoptist voor spieronderzoek en mogelijke oefeningen. Helaas pas half januari.
Ik deed al oogoefeningen, deels van de chiropractor en internet. Ook de yogalerares wist oefeningen om de oogspieren te versterken. Ik merk, dat langzaam mijn lees-en beeldschermtijd iets opgerekt wordt. Gelukkig!
Doordat het gesprek zich toespitste op het spiergebeuren, verdween het sterretjes zien uit beeld. Dan is internet een oplossing. Daar las ik al op sites van andere ziekenhuizen, dat na een jaar bij de meeste mensen de sterretjes verdwenen zijn. Nog één winter feestelijke koplampen en straatlantaarns en dan weer gewone lichten. Voorlopig dagelijks doorgaan met oefenen.

5 opmerkingen:

  1. Jeetje, pas half januari. Dat is best lang wachten nog zeg. Anderzijds zien ze dus blijkbaar geen ernstig probleem.

    Nicole@huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook ik heb pas toch even mijn ogen laten controleren en alles is in orde .Ik zie ook nog regelmatig wat schittering al is dat niet te vergelijken met het begin .Ik heb het vooral als de lichtbron van twee kanten komt.Dat is nog wat reflectie van de lenzen volgens de oogarts en zal waarschijnlijk helemaal verdwijnen .Ik hoop dat het bij jou ook zal verdwijnen op den duur ,we moeten maar geduld hebben dus

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lange onplezierige nasleep. Hoop dat het wel snel betert, lezen is zo fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ieder nadeel heb zijn voordeel. Toch? Al is het niet leuk, dat begrijp ik maar al te goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Over 2 weken moet ik ook naar oogarts. Ik heb een probleem met focussen, als ik niet bewust naar iets kijk maar beetje voor me ui staar zakt linkeroog naar buiten en zie ik dubbel.
    Hopelijk is dat ook met spieroefeningen te verbeteren, zien doe ik verder prima en ook geen lichtflitsen sterretjes oid

    BeantwoordenVerwijderen