Volgers

Volgers

vrijdag 9 november 2018

mountainmen

Regelmatig kijk ik met plezier naar afleveringen van de serie mountainmen. De prachtige natuur. Maar ook het harde leven daar. Het is leerzaam te zien, hoe de mensen zich redden, welke vaardigheden ze hebben en hoe primitief ze soms wonen.
Wat leven we hier dan gemakkelijk. Als ik de kraan opendraai, komt er leidingwater uit. Geen schoon bergwater, waarvoor je eerst zelf een instalatie moet maken. Heb ik trek in een gehaktbal, dan komt die van een winkel. Ik hoefde niet eerst zelf een dier te schieten en te slachten.
Hoe mooi het sneeuwlandschap daar is, je huis warmen met hout is een hele klus. Ik hoef alleen maar de knop van het gas om te draaien en de kachel brandt.
Leerzaam vind ik de creativiteit, waarmee problemen worden opgelost. Een doe-het-zelfzaak is niet in de buurt en er worden soms ongewone oplossingen bedacht.
Jammer dat de vrouwen en hun werk onderbelicht zijn. Ik zou wel willen weten, hoe ze de was doen,maar ook of ze( net als ik als kind) zich baden in een teil warm water.
Ik hoop,dat er nog veel afleveringen volgen. Ik ga nu een herhaling in de ochtend programmeren. Om vanavond te gaan kijken.

7 opmerkingen:

 1. Dat klinkt intrigerend. Jammer dat de vrouwen niet zoveel in beeld komen inderdaad. Ik zou ook graag weten hoe die zich redden met de dagelijkse dingen.

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken het programma niet dus even kijken waar het komt .Ik zeg altijd wij zijn de verwende generatie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het gaat ook over mannen, daarom heet het ook mountainMEN ! Maar bij "Alaska Last Frontier", komen ook de vrouwen aan bod en in beeld , daar kijk ik ook heel graag naar.
  En bij Alaska Mountainrail komen ook af en toe vrouwen en hun sores in beeld. Veel kijk plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk kijken vanaf de bank met warme cholademelk bij de hand.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb het nog niet gezien.
  Veel kijkplezier!

  BeantwoordenVerwijderen