Volgers

Volgers

donderdag 1 november 2018

pepernotenwinkel

In Middelburg is tijdelijk een pepernotenwinkel. Ik besloot er gisteren eens te kijken. De echte pepernoten, die brokken vind ik heerlijk. Zo ook de taaitaai. Maar dan wel van een goed merk met lekkere kruiden.
Jaren lang kocht ik in het dorp een paar keer een taaipop. Soms nog na 5 december, dan gingen ze voor half geld weg. Helaas die winkel is er niet meer.
In de echte pepernotenwinkel keek ik mijn ogen uit. Wat zijn er in de loop der jaren veel variaties aan noten bijgekomen. Ik vraag me af, of dat allemaal lekker is. Ik mocht van alles proeven, maar deed het niet. Het lukte me ,om ondanks alle verleidingen met een kleine taaipop naar huis te gaan.
Bij de kachel met een kop thee smulde ik van die decemberlekkernij. Helaas verkochten ze geen speculaas. Daar is mijn man gek op. Hij troostte zich met de poppenkop. Er was nog een klein stukje over. Dat smaakte goed bij het ontbijt.

4 opmerkingen:

 1. Vorig jaar zag ik ook al allerlei smaken vd pepernoten. Nu ben ik al niet zo gek op pepernoten of taaitaai, wel speculaasjes dus andere smaken zou ik zeker niet gaan proberen., Ik hou zo wie zo niet van geknutsel aan dingen die al jaren zo gemaakt worden. Niet alle veranderingen zijn verbeteringen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk een pepernoten winkel.Gelukkig niet hier in de buurt want mijn man is verzot op pepernoten ook die met chocolade eromheen .Taaitaai vinden we hier niet lekker.Zelf neem ik er soms een paar omdat ik niet zo'n snoeper ben

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt me heel bijzonder zo'n winkel die gespecialiseerd is in pepernoten. Zelf houd ik toch nog het meest van de 'gewone' kruidnoten.

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. very good submit, i definitely love this web site, carry on it online casino bonus

  BeantwoordenVerwijderen