Volgers

Volgers

vrijdag 26 juli 2019

foutje

Mijn hele leven ben ik al een letterlijke "zeikerd". Met het ouder worden verergert het, ook in de nacht. Dus zoek ik altijd naar een evenwicht tussen voldoende drinken en er niet nog een keer extra uit moeten 's nachts.
Gisteren met die hete dag had ik het fout ingeschat. Ik dacht, dat ik voldoende gedronken had. Maar op de slaapkamer was het 35 gr, dan verdampt er meer vocht. Ik werd toch beroerd. Misselijk, duizelig en echt ziek. Het was een nacht met vrijwel geen slaap.
Ineens dacht ik aan een vakantie wel 50 jr geleden. Toen voelde ik me ook zo. Er kwam iemand met een tomaat met zout en de raad "water en thee drinken".  Dus zat ik rond 4 uur beneden met een kop thee en een sneetje brood met wat zout. Het duurde lang voor mijn vochtbalans weer helemaal in orde was.En vandaag was een zombie-dag.
Het is nu veel koeler. Maar toch drink ik nog een glas water. Dan maar een keer extra naar de wc.

5 opmerkingen:

  1. Wat vervelend voor je. Hoop dat het vannacht beter slapen is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Minder drinken is nooit een goede o0lossing, hoe vervelend het ook is om er vaak uit re moeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik merkte ook dat ik meer moest drinken dan ik deed, maar ik werd niet zo beroerd als jij. Het is zuchten en puffen 's nachts.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ook ik ben een "vaakplasser".
    Als kind plaste ik 's nachts ook al minstens 1 keer, vooral vervelend tijdens kamperen. Meestal moet ik er nu 's nachts 2 tot 3 keer uit om te plassen.
    Ik blijf met dit weer veel drinken, ook 's avonds. Ik ben gelukkig nog nooit ziek geweest van te weinig drinken.
    Het lijkt me heel naar, ook omdat je misschien eerst helemaal niet doorhebt waardoor de klachten ontstaan zijn! Sterkte ermee!

    BeantwoordenVerwijderen