Volgers

Volgers

zondag 7 juli 2019

verontrustend

Op dit moment lees ik een boeiend boek "digitale dementie". De schrijver (een geheugenonderzoeker) merkte,dat hij zelf minder lang zijn aandacht bij een onderwerp kon houden, sinds hij vaak zijn computer gebruikte. Hij dook in onderzoeken naar de invloed van pc gebruik op de hersenwerking en sociale vaardigheden.
In het begin waren wetenschappers lovend over al het goede dat de pc voor de intelligentie van de mens kon doen. Het gebruik er van op school en ook bij hele kleine kinderen werd aangemoedigd. Maar later en uitgebreider onderzoek bracht andere feiten aan het licht. Het geheugen wordt juist slechter,als je minder hoeft te onthouden, omdat google alles weet voor je. Aandacht wordt minder en versnippert.Onderwerpen worden niet meer uitgediept.
Jonge kinderen op sociale media heeft als gevolg dat de "normale"sociale vaardigheden minder geoefend worden en gewone vriendschappen niet gevormd of slecht onderhouden. Pas als mensen als volwassene echte vrienden hebben kan b,v, facebook daar een uitbreiding van zijn.
Leren via de pc gaat slechter dan via boek en pen. Bij een boek is de concentratie beter en de motoriek bij schrijven ondersteunt het onthouden.
Maar deze uitkomsten worden in alle toonaarden ontkend. De schrijver is zelf bedreigd via sociale media vanwege zijn standpunt.Dat onderstreept zijn visie over agressie en zelfbeheersing bij veel computergebruik.
Stel dat de onderzoeken,die in het boek genoemd worden maar voor een deel waar zijn,dan vind ik deze ontwikkeling behoorlijk verontrustend.

6 opmerkingen:

 1. Ik vind het ook verontrustend. Maar ik ben bang dat hij gelijk heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit boek heb ik ook gelezen, en is inderdaad griezelig om te lezen. Anderzijds hoor ik dan ook weer dat chirurgen die veel achter de computer zitten om te gamen hun werk beter kunnen doen. Dus het heeft wel meerdere kanten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar hadden ze de intelligentie om chirurg te worden,als ze als kind veel gegamed hadden? Toen waren hun hersenen nog in ontwikkeling.

   Verwijderen
 3. Ook weer zo'n gevalletje van: 'Alles waar te vaak of te veel voor staat kan niet goed zijn'.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Godzijdank geloofde ik in DR osagiede na het lezen van zoveel getuigenissen van zijn werk en besloot ik contact met hem op te nemen. Ik ben Giovanni Roel. Ik schrijf mijn eigen getuigenis dat ik nooit voor mogelijk had gehouden. Voordat ik Dr. Osagiede ontmoette, voelde ik dat het een bijgelovig geloof was en dat de spreuken niet wetenschappelijk bewezen waren, maar die spreuk deed me iets anders geloven. HIJ IS EEN GOEDE MAN. Ik vond mijn ex-vrouw met de hulp van deze man na 4 jaar pogingen, maar het was niet mogelijk om iets te tonen. Als u een getuigenis van DR Osagiede leest, is het waar. Mijn vrouw Sharon had me meer dan 4 jaar verlaten en ik zou haar graag terug willen hebben en proberen haar te vragen terug te komen, maar ze keerde me doof en maakte me publiekelijk absurd. Dr. osagiede werd naar mij doorverwezen door een van mijn vrienden die hij ook op mijn werkplek had geholpen en ik vertelde hem dat hij bijgelovig was en dat hij gek was om in zulke fetisjistische dingen te geloven. Maar na zoveel gedachten erover, ging ik het online krijgen en besloot om hem via e-mail te contacteren. Hij gaf me snel zijn mobiele nummer en we hebben ook lang met elkaar gepraat. Hij is de beste. Voordat hij de baan spelde, was ik al verzekerd. Binnen 3 dagen kwam mijn ex-vrouw na 4 jaar spot om een ​​nutteloze man te zijn, kwam ze me zien en vroeg me deze keer. Ik wist niet wat deze man deed, maar hij kan het heel goed voor me doen. Ik dank hem en mijn vriend voor het kennen van hem elke dag van mijn leven. Ik denk dat hij iedereen zal helpen die om hulp vraagt. U neemt contact met hem op doctorosagiede75@gmail.com of whatsapp +2349014523836 veel geluk
  en hij is ook in staat om ...
  1) liefdespellen
  2) verloor liefdesbetoveringen
  3) scheiding
  4) echtgenoten echtgenoten
  5) betoverd bindmiddel
  6) ontbindingsspreuken
  7) simuleer een kleine liefdevolle vriend
  8.) u wordt gepromoveerd in de spelling van uw kantoor / loterij
  9) zal je liefde bevredigen
  10) je wilt rijk zijn
  doctorosagiede75@gmail.com of
  whatsapp +2349014523836

  BeantwoordenVerwijderen