Volgers

Volgers

zaterdag 15 augustus 2020

kabbelen



De dagen glijden kabbelend voorbij met deze temperaturen. Ik verheug me op de ochtendronde,het fijnste moment van de dag. Het is nog heerlijk koel aan het water. Ik kom zelden iemand tegen. En als Merle het dan even op een draf zet, begint mijn dag helemaal goed.
Boodschappen en huishoudelijke klusjes gebeuren in de vroege ochtend. Helaas is al twee keer mijn trouwe hulp niet geweest. Dus ik verdeel het hoogst noodzakelijke werk over alle dagen.
Verder wat lezen, mijmeren, lekkere salades, smoothies en sapjes maken. De braam heeft helaas zonnebrand, dus daar haal ik alleen een dagelijks portie van. Mijn man fiets graag, maar dan met een doel. Hij heeft een kersenboerderij ontdekt en is daar al een paar keer langs geweest voor van die heerlijke donkere kersen.
Het warme middagrondje met Merle is een blokje om. Zo af en toe haal ik een ijsje bij een klein veganistisch restaurantje. Dat is smullen en oppassen ,dat het geen dagelijkse gewoonte wordt.
Tegen de avond is het moeilijker. De zon komt dan op de woonkeuken te staan en de temperatuur loopt op. Een simpele maaltijd koken lukt wel, maar dan in de  wind van een ventilator. Ook de slaapkamer heeft de avondzon. 30 gr en zo onder een laken was vrij normaal de laatste dagen. Wat is het afgekoeld vandaag.
Voor mij mag het normaal zomerweer worden

6 opmerkingen:

  1. Ja, herkenbaar. Vooral eind van de middag vind ik het ook moeilijk. Ik heb vaak al veel dingen voorbereid 'smorgens zodat ik 'savonds niet lang in de keuken hoef te zijn. Heerlijk, die ochtendwandelingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er is niet veel “ normaal” dit jaar...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik vind dat het ijsje best een dagelijkse gewoonte mag worden. Zolang het leven niet normaal is

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mmm...ik krijg meteen trek in kersen. Ja, gelukkig koelt het weer af. Wij hebben van de week zelfs op het dakterras geslapen, zo heet was het binnen. Die ochtenden van jou klinken erg fijn, zo rustig aan het water.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gelukkig is het inmiddels wat koeler. Maar je dag klinkt aangenaam rustig!

    BeantwoordenVerwijderen