Volgers

Volgers

zaterdag 8 augustus 2020

spelen

 

Door het lezen van de facebookpagina "Brielse verhalen"kwamen de herinneringen aan mijn jeugd boven. Wat hebben wij veel en fantasierijk gespeeld met vriendinnetjes en buurkinderen.

Allereerst het buitenspelen in een groep. Ballen, zangspelletjes "schipper mag ik overvaren",verstoppertje,touwtje springen,tikkertje,van alles. Maar in de vakanties en weekenden werden er tenten gebouwd van wasrekken en lappen. Of hadden we een "restaurant" met de opbrengst voor de zending. Toppunt van de dag was je boterham halen en in de tent mogen eten.

Bij slecht weer speelden we binnen. Met de poppen of gezelschapsspelletjes. Mijn ouders hadden een kantoorboekhandel. Hun afval was voor ons knutselmateriaal.

Als ik nu in de buurt kijk,wordt er bijna niet meer buitengespeeld. Zag ik 20 jr geleden nog kinderen met een geweertje door de straat sluipen of verraadde de hond hun verstopplek,dat is uit het straatbeeld verdwenen.

Als de kleinkinderen van de buren op visite zijn, hoor ik het fantasiespel uit mijn jeugd herleven "Jij bent prinses, ik de ridder en ik ga je verdedigen". Gelukkig er zijn nog kinderen,die zelf een spel bedenken en niet alles via de spelcomputer of de opvang voorgekauwd krijgen.




8 opmerkingen:

  1. Ja bij mij ook altijd buitenspelen. Tot het eten en/of donker. Dan werd er gelezen. Ik woonde in een grote stad, maar toen kon dat nog. Ik geloof ook niet dat mijn ouders erg bezorgd waren. Ook dat is veranderd

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, buitenspelen, hele dagen buiten. Ik herinner me ook: verstoppertje, tentjes bouwen op het gemeenschappelijke grasveld, en indiaantje spelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook bij mij roept het veel 'vergeten' herinneringen op..Zoals knikkeren op straat en...kalkedots.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ook wij speelden altijd buiten en vaak in de zomer met een groep vriendjes en vriendinnetjes de bossen in .

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja wat verandert er veel. Zoveel mooie herinneringen. Alleen nog maar herinnering. Het kinderspel van vroeger is verdwenen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. goede dag vrienden ze is geen probleem zonder een oplossing, maar alleen als je op de juiste plaatsen hulp zoekt, ik had een vreselijke puinhoop in mijn huwelijk omdat mijn man me na 5 jaar huwelijk verliet voor een andere vrouw en het schokkende is dat we hadden geen enkele vorm van misverstand, ik wist meteen dat er iets niet klopte want ik smeek hem om naar huis te komen, maar hij weigerde en deed raar naar me toe, dit deed me op zoek gaan naar hulp en ik had het geluk een spreukenmaker tegen te komen contact online het werd gedropt door een man die beschreef hoe de spreukmaker Dr. Ajayi hem hielp bij het winnen van grote prijzen in de loterij. Ik nam contact op met dr. Ajayi en legde hem mijn situatie uit, hij stelde een paar vragen waarop ik de juiste antwoorden gaf, ik gaf hem ook wat geld om dingen te kopen die hij voor de klus zou gebruiken en na drie dagen van de betovering heb ik mijn man bij mij thuis, het is een wonder. neem contact op met Dr Ajayi voor elke soort spreukbaan. Viber / WhatsApp: +2347084887094 of e-mail: drajayi1990@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja, het is wel een treurig gezicht, al die kan kinderen achter die schermpjes. Nu met die hitte spelen ze gelukkig veel met en in het water, en lijken ze hun schermpjes even vergeten te zijn.
    En gisteren hebben we met onze neven een hoorspel gemaakt, superleuk.

    BeantwoordenVerwijderen