Volgers

Volgers

dinsdag 1 september 2020

kleine baasjes

Net kom ik terug van een verjaardag. Van de zes personen werkten er drie in de ouderenzorg. Wat een nare verhalen heb ik gehoord. Allereerst de vereenzaamde mensen de eerste maanden van de lockdown. Vooral dementerende mensen snapten niet waar hun kinderen of partner bleef. Ook het gebrek aan beschermend materiaal in de eerste maanden. Een jonge vrouw was zelf besmet geraakt met corona en van haar huiskamer waren in korte tijd bijna alle bewoners besmet en overleden. Maar toen kwam de versoepeling. En blijkt binnen dezelfde organisatie elk huis zijn eigen regels te maken. Je mag een client meenemen naar buiten voor één uurtje. Het coronavirus heeft zeker een horloge. Bij een ander mochten de bewoners een paar keer per week skypen. Maar alleen met één kind. Alsof het virus via de skypeverbinding overspringt.Zo waren er zoveel verschillende "je mag dit "je mag dat niet",dat ik er triest van werd. Zou zo'n situatie bij een aantal directies een sluimerende dictator wakker maken? Zodat ze heerlijk als kleine baasjes regeltjes kunnen bedenken en hun personeel en clienten naar de pijpen laten dansen? Personeel,dat b.v. bij die skyperegeling naar het waarom vroeg kreeg als snauw "Zo zijn de regels". Gelukkig zijn er ook nog ongehoorzame bejaardenverzorgers. Ik hoop één ding,dat ik nooit in zo'n "gevangenis"terecht kom.

9 opmerkingen:

  1. Wat ee nare verhalen. Ik heb gelukkig toch de indruk dat in het huis waar ik pal achter woon, waar ik vroeger zelf werkte en nu vrijwilligerswerk doe niet zoveel vreemde nare dingen een rol speelde. Natuurlijk was er eenzaamheis, natuurlijk waren er problemen maar alle bewoners zijn coronavrij gebleven. Maarja, achter de schermen heb ik natuurlijk ook niet echt meer gekeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een bericht naar mijn hart! We moeten eens wakker worden! Dictators zijn er steeds meer...Ook ik woon naast een zorgcentrum...Niemand die overlijdt! Behalve degenen uit eenzaamheid en..op hoge leeftijd. Het is mensonterend wat er gebeurt. Dank je voor dit bericht.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, vreselijke dingen zijn er gebeurd. En ik hoop ook nooit in zoiets terecht te komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Verschrikkelijk, dat moet je er in alle ellende ook nog bij hebben, van die mini-dicatortjes die graag regeltjes verzinnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De verhalen over die periode zijn inderdaad akelig... Soms verheffen mensen inderdaad regels tot Regels, en vergeten dat die regels er zijn om mensen te helpen en te beschermen. Niet om ze pijn te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Daar niet terechtkomen, dat hopen we allemaal...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dit is een sacret die je kunt gebruiken om je ex-man of vriend terug te krijgen, dr.Sacre is de oplossing voor hoe je je geliefde terug kunt krijgen, dr.Sacre is een geweldige spreukmaker en een heel eerlijk persoon, hij bracht mijn ex-minnaar terug voor mij binnen 24 uur en nu houden we zo veel van elkaar Dr. Sacre is een geweldige spreukmaker waarmee je kunt praten voor hulp, als je je geliefde terug wilt en om van je te houden en je te koesteren, neem dan contact op met Dr Sacre op WhatsApp +2349076034359 of stuur een e-mail naar sacretempleofpower @ gmail.com om uw relatieprobleem op te lossen

    Miss Lore

    BeantwoordenVerwijderen