Volgers

Volgers

dinsdag 15 september 2020

kopen

Gisteren las ik uitspraken van de minister-president over de economische crisis. Dat een deel veroorzaakt werd,omdat de mensen de eerste maanden na de lockdown zo weinig kochten. Daar moest nu verandering in komen.Wat is er een tegenstelling. Overdadig consumeren maakt de aarde kapot en lijkt de economie er bovenop te kunnen helpen.Bizar. Ik vraag me af,welke percentage van de economische schade komt door het wegvallen/verminderen van doe-dingen. De geschrapte evenementen en cultuur. De hele sport-industrie en vooral de horeca. Misschien dat mensen vaker kunnen gaan sporten,nog gezond ook. Niet alle zaken leden verlies. Supermarkten en bakkers maakten extra winst. De mensen aten niet meer buitenshuis en maakten zelf iets lekkers. Bouwmarkten en tuincentra hadden rijen voor de deur. Door het thuiswerken was er meer tijd voor klussen.De toeristenindustrie is goed op gang gekomen,zeker door het wegvallen van veel buitenlandse vakanties. Het is nog nooit zo druk geweest op de Zeeuwse fietspaden,als deze zomer. Voor de simpelste boerencamping was reserveren nodig. Ze waren vaak vol. De groep mensen,die straks nog flink wat te besteden heeft zal kleiner worden door alle werkloosheid. Ik ben benieuwd welke keuze wordt gemaakt. Eenvoudiger leven of de economie steunen door te kopen

4 opmerkingen:

 1. Ja, je hebt gelijk. Er heeft een verschuiving plaatsgevonden in wat we deden. Dat eenvoudige leven had ik altijd al, en er is niets mis mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Consumeren houdt de huidige aarde vernietigende economie in stand. Meeste mensen willen het , bewust of onbewust, zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het ook met grote verbazing aangehoord. Juist in de corona tijd worden de mensen zich bewust van wat echt belangrijk is .." spullen kopen" staat onder aan het lijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind dat ook zo apart, en heb juist steeds minder zin en wil om te consumeren.

  BeantwoordenVerwijderen