Volgers

Volgers

woensdag 10 november 2021

geheugen

Wat is het geheugen een wonderlijk fenomeen. Tijdens het ontbijten dacht ik ineens aan de oude maat van een dozijn. Wij moesten vroeger in de winkel wel eens een dozijn kroontjespennen of bloknootjes aftellen. Bedoeld als bestelling voor een klein winkeltje. Het duurde even voor ik op het woord voor 12 dozijn kon komen. Dat was een gros. Mijn vader had ook naast de kantoorboekhandel een grossierderij. Met allerlei artikelen,die in kleine hoeveelheden aan de dorpswinkeltjes in de omgeving geleverd werden.Weggebracht op de fiets in het begin. Ik heb er nog wel een zakcentje mee verdiend.......Aparte klanten waren de marskramers,"kastjesman"noemden we hen. Met de kast op de buik liepen/fietsten ze in de polder de boerderijen langs. Ook zij kwamen inkopen doen. Dat kastje met die laadjes,het was een schatkist voor me als kind.....Wat een verschil dan met de bestellingen die tegenwoordig door de bezorgdiensten geleverd worden.De enige overeenkomst is,dat ik als jonge "bezorger van pakjes"altijd vriendelijk te woord gestaan werd. En nu als bekende "bijna altijd thuis-ontvanger"voor de halve straat pakjes aanneem en een vriendelijk woord met die altijd haastige bezorger wissel.

6 opmerkingen:

  1. Oh ja, dozijn en gros, ik denk dat ze dat niet meer leren op school

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke herinneringen, Izerina! Marskramers kan ik me niet echt herinneren.
    Ik ben ook de ontvanger voor het halve blok, maar ik heb een heel aardige bezorger.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Izerina, ik ben van na de kroontjespennen maar kwam altijd graag bij jullie winkel want kantoor- en knutselspulletjes vond ik toen al leuk! Toen kwam de V&D met de schoolcampus en ging ik daar al mijn schoolspullen kopen. Maar dat was 'in de stad' en daar ging je niet wekelijks heen, dus jullie winkel bleef belangrijk, ook voor cadeautjes voor vriendinnetjes! Leuk dat je de foto van de dom bij je blog hebt gezet!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hier hebben we ook zo'n vrolijke bezorger! Altijd goeie zin!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik en mijn man zijn al 8 jaar samen, nu hebben we twee kinderen en onze harten zijn samengegroeid om voor altijd te leven, we hebben een gelukkig gezinshuis, maar op een trouwe dag ging hij naar buiten en toen hij thuiskwam, zag hij er niet gelukkig uit, ik dacht erover na en probeerde te weten wat het probleem is, maar hij weigerde iets te zeggen en die dag nam zijn liefde voor mij af en hij vroeg om een ​​scheiding maar ik weiger en we wonen nooit meer samen dus het leven was niet gemakkelijk voor mij en de kinderen . op een dag ontmoette ik op weg naar huis een goede vriend van mij ze vroeg naar mijn man ik legde haar dingen uit ze was verrast, ze zei me geen zorgen meer te maken dat ik mijn man terug zou krijgen, ze vertelde me over dr. Ayayi een krachtige spreukgieter die haar hielp bij haar huwelijksproblemen en me zijn contactpersoon gaf om hem te bereiken, maar ik was sceptisch om contact met hem op te nemen, een trouwe die ik besloot om Dr. Ajayi eens te proberen, nam contact met hem op. Ik legde mijn probleem aan hem uit en hij vertelde me waar het probleem vandaan komt en wat er moet gebeuren om het weer goed te maken in mijn huwelijk, hij sprak een liefdesbetovering voor me uit en binnen drie dagen belde mijn man me en verontschuldigde zich dat hij dat deed ik weet niet wat hem overkwam en hij is op weg naar huis, sinds die dag tot op de dag van vandaag is mijn huishouden gevuld met liefde en vrede, alle dank gaat uit naar de krachtige betoveraar Dr. Ajayi. Als u met een probleem wordt geconfronteerd en een snelle oplossing wilt, is Dr. Ajayi de juiste persoon voor de baan. Contacten E-mail: drajayi1990@gmail.com of Whatsapp / Viber-nummer: +2347084887094

    BeantwoordenVerwijderen