Volgers

Volgers

donderdag 18 februari 2021

dichtbij

Er was een goed tweeluik van de Boeddhistische blik op tv. Over alles,wat de mens de aarde aandoet. Het boeide me en maakte ook triest. Het "kopen,kopen"voor een gevoel van (schijn)geluk zit bij veel mensen diep ingebakken. Gelukkig zijn er hier en daar kleine goede initiatieven. Tiny houses,voedselkringen,repaircafe's..... Na zo'n leerzaam programma kijk ik altijd naar eigen gedrag. Wat consumeren betreft,dat doe ik steeds bewuster. Meestal ben ik tevreden.Maar eten kopen van dichtbij,dat vind ik moeilijk. We gingen eens na,als we geen "vliegtuigkilometers"aten,wat er dan op het menu zou staan. Geen citrusfruit,liever geen bananen. Nederlandse haver en quinoa i.p.v rijst. En koffie en thee? .........Jaren geleden besloot ik een keer in het najaar alleen Nederlandse groenten en fruit te eten . Toen het februari was,snakte ik naar een banaan.Het is nog wel zo,dat ik bij de bio-internetboer altijd op de site naar de herkomst van het product kijk. En zoveel mogelijk groente en fruit uit de regio koop. Met ver-weg-bananen voor mijn vegan pannenkoekjes en gebak.Ik heb bewondering voor mensen,die heel bewust zijn in hun gedrag.

7 opmerkingen:

  1. Ja dat vind ik ook knap. Wat dat betreft ga ik mijn boekje erg te buiten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben het helemaal met je eens, want het kleine leidt ook vaak, in positieve zin tot het grote!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik probeer het ook, op de herkomst te letten. Maar bij sommige dingen gaat het gewoon niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat klinkt interessant! Waar kan ik dat kijken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. waarschijnlijk uitzending gemist. Het was de afgelopen zondagmiddag en die week daarvoor

      Verwijderen
  5. Ja, ik vind het ook zo moeilijk vol te houden. Koop je een biologische komkommer, zit hij weer in plastic verpakt. Of blijkt het vlees van de biologische slager uit hetzelfde slachthuis te komen dan al het andere vlees, waar slecht betaalde Polen dicht opelkaar gepakt corona staan te verspreiden.
    Eigenlijk wil ik ook teveel:
    Consuminderen, fair trade kopen, low carb eten, plastic verpakkingen mijden, minder vlees eten etc etc. Dan doe je altijd wel iets fout, want het gaat zelden allemaal samen.

    BeantwoordenVerwijderen