Volgers

Volgers

dinsdag 14 juni 2022

de merelsong

Vaak ben ik al vroeg even wakker. En luister dan naar de beginnende merelzang. Zo ook vanochtend. Toen ik daarna in slaap viel had ik een leuke droom. Ik zette het lied van de merel op noten en maakte er tekst bij. Over de schoonheid van de natuur en dat we die vooral niet moeten verpesten met ons gedrag en behoeften.Een bandje met zangeres nam het op en de merelsong werd een groot succes........ Ik weet niets van rappers. Misschien zijn er,die naast maatschappijkritiek ook wel milieuteksten hebben.Dat lijkt me een goede manier om jongeren te bereiken. De belangstelling van de pers voor Greta is al tijden stukken minder. Wellicht moet er een nieuwe wake-up-call komen,om mensen bewust te maken om zuinig te zijn op onze planeet. Helaas is dat in werkelijkheid niet mijn merelsong

7 opmerkingen:

  1. Wat een mooie droom! En ja, daar mag wel wat meer over gezongen worden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie droom. Helaas... slechts een droom

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik weet het niet maar vermoed dat er wel rappers zijn rappen over het milieu. Op de school waar ik werk zijn veel jongeren bewust van en ook actief bezig met het milieu en hun eigen aandeel daar in.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh, vergat ik, onze school is ook 'groen' met een eco-certificaat. Betekent dat we veel goede dingen doen en onze studenten dragen daar aan bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuke droom. Ik droomde een keer dat er een groep mensen was, die vonden dat alle woorden uit het woordenboek gehaald moesten woorden. En dat ze daarna door elkaar gehusseld moesten worden, zodat er weer grappige nieuwe woorden van gemaakt konden worden. In mijn droom vond ik dit briljant, maar de volgende dag sloeg het nergens meer op. Als is de symboliek ervan wel mooi, net als de symboliek van jouw merel. Het is toch wel een bijzondere vogel, die de ziel van zoveel mensen weet te raken.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi droom, met mooie boodschap. Blijf vooral delen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nog zo n mooie droom en fijn dat je ze deelt. Alle steentjes die worden bijgedragen zijn welkom ook al zijn het 'maar' dromen. Sprookjes en legenden kunnen zo ook veel losmaken.

    BeantwoordenVerwijderen