Volgers

Volgers

dinsdag 7 juni 2022

prijsverhoging

Meestal eet ik zelf gebakken brood. Mijn man heeft liever het zuurdesembrood van de bakker. Meestal koop ik dat en eet er een enkel sneetje van mee. Vanochtend moest mijn man in de buurt zijn en zou zelf brood kopen bij de bakker. "negen euro en nog wat" zei de verkoopster. Ik ben hier degene met een prijzen computer in het hoofd. Maar nu zei mijn man gelukkig "dat lijkt me een enorme prijsverhoging."En kwam een andere verkoopster bij en het brood bleek drie maal aangeslagen. Toen werd de prijs zes euro zoveel. "Lijkt me nog te veel"zei mijn man. Dat was dus dubbel aangeslagen. ......Thuisgekomen herinnerde hij zich dat de klant voor hem heel eerlijk had gezegd,dat ze te weinig betaalde voor drie broden. Daar was eentje aangeslagen. Zou de verkoopster haar dag niet hebben of deed de computer vreemd.? Voor mij een aansporing om voortaan helemaal goed op te letten bij het afrekenen en de bon goed na te kijken. Want met de wekelijkse prijsverhogingen is het vrijwel niet meer te onthouden.

6 opmerkingen:

  1. Goed dat je man zo alert was - en inderdaad goed om op te blijven letten bij de boodschappen. Hier hebben de kassameisjes, of de computers, ook wel eens last van dergelijke probleempjes...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik merk zelf vaak bij een kassa dat men niet meer zo goed kan rekenen. Vooral als ze geld terug moeten geven kost dat vaak moeite. Omdat ik niet alles in een keer in mijn hand wil.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, je moet altijd opletten. En ook eerlijk zijn als het voordeel in jouw kant ligt, vind ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Rekenen en logisch denken dat lijken me handige eigenschappen voor iemand achter de kassa. Ervoor ook trouwens.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen