Volgers

Volgers

vrijdag 26 augustus 2022

universeel?

Gisteren kwam de jongste van mijn zus met man en hond op bezoek. Zij heeft als kind hier vaak gelogeerd Zelfs een jaar verkering gehad met een jongen om de hoek. Dan is het helemaal leuk dat ze ondanks drukke baan nog wel eens bij die oude oom en tante langs gaan.Natuurlijk was de favoriete boterkoek gebakken.We hebben prettig zitten praten. Onderwijsmensen onder elkaar hebben veel uit te wisselen. .....Ook kwam de dood van haar vader en moeder ter sprake. Twee ouders verliezen in één jaar is heftig. Voor mij herkenbaar. Mijn nichtje vertelde over een droom. Ze belde haar moeder en de telefoon werd opgenomen. In haar droom besefte ze,dat het niet meer kon. Zou dat universeel zijn,een uiting van geen fysiek contact meer hebben? Ik heb vroeger een regelmatig terugkerende droom gehad,dat ik mijn ouders wilde bellen,maar hun telefoonnummer niet meer wist. Het stond niet in mijn agenda of telefoonboek.Dan werd ik triest wakker,maar wist in waaktoestand wel hun oude nummer.Ons onbewuste geeft wonderlijke signalen. En kennelijk met ongeveer dezelfde dromen in eenzelfde situatie.

8 opmerkingen:

 1. Dat is wel bijzonder. Ja, dromen kunnen je soms heel erg verrassen, verbazen en noem maar op

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat je nichtje en haar man langs kwamen. Ik heb laatst gedroomd dat de telefoon ging en dat mijn moeder aan de lijn was. Ze zei iets waar ik van schrok, ik werd er wakker van. Pas later heb ik de betekenis begrepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaren geleden bleek mijn moeder nog op de beantwoorder te staan, ze vertelde me dat ze nog weinig van mij hoorde.... haar stem schokte mij, heb het maar verwijderd... Tja, de techniek staat voor niks!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wonderlijk hoe in een droom dingen "verwoord" worden. Zelf droom ik eigenlijk weinig over mijn overleden dierbare. Dat vind ik best wel jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad, we zijn universeel. We zijn alles en iedereen! We hebben een leven nodig om dat te beseffen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toen mijn moeder net was overleden, ik was toen 25, zij 50, droomde ik vrij regelmatig dat ze zich ergens in huis had verstopt en dat alleen zij en ik dat mochten weten. Ik woonde overigens niet meer thuis maar in mijn droom was ik dan wel in het ouderlijk huis. Heel soms droom ik nog wel eens over mijn moeder. Dan is ze er ineens weer. Gek hoor, ik ben dan gewoon mezelf van 55 jaar, en zij is ook zichzelf en dus nog 50. Maar dat is zo grappig (of vervelend) aan dromen, alles kan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Watzijn weons weinig bewust van deonderlinge verbondenheid he. Met alles wat er is. Het is doorlopend in ons aanwezig.

  BeantwoordenVerwijderen