Volgers

Volgers

vrijdag 11 november 2022

boeiend

"Dit is echt iets voor jou"zei mijn man. Toen hij las over de netflixdocu "how to change your mind". Hij had gelijk,wat boeiend. Het zijn vier delen,ingesproken door Michael Over de ontdekking van soms al oude psychedelica als medicijn voor b.v. ptss ,depressie en zelfs begeleiding bij kanker.Een aflevering over lsd,paddo's,extacy en mescaline. Wetenschappers onderzochten de werking bij patienten,nadat ze eerst zelf als proefkonijn fungeerden. De meeste mensen slikten al jaren zware medicijnen voor hun klachten. Na een paar sessies kregen ze inzicht in de onderliggende problemen en "losten die op"min of meer....... Helaas kwam er in de jaren '70 een golf van recreatief gebruik van deze drugs en werden ze verboden,ook het wetenschappelijk onderzoek.Pas 20 jaar later werden er voorzichtig weer gecontroleerde experimenten met clienten toegestaan.Het mooie is voor mij,dat er,mits onder controle ,een groep natuurlijke stoffen bestaat,die jarenlang chemische middelen slikken overbodig maakt. Maar zoals één onderzoeker zei "Een pilletje is te patenteren,maar een paddenstoel niet. En dan valt er niets te verdienen."

2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor de tip, Izerina, ik ga de docu kijken! Een paar jaar geleden heb ik toevallig een boekje vertaald over microdosing van psychedelica. Zelf nooit gedaan, maar vind het wel interessant. En Michael Pollan lijkt me een integere man.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg he. Ik zie het vlak onder mijn neus gebeuren. De moeite die zieke en en mensen met breselijke doorlopende pijnen moeten doen terwijl er middelen zijn die behulpzaam kunnen zijn

    BeantwoordenVerwijderen