Volgers

Volgers

maandag 21 november 2022

vanzelfsprekend

Al jaren lang heb ik me bepaalde gewoonten aangewend om zuinig met energie en water om te gaan. Uit milieu overwegingen. Nu de energieprijzen zo hoog zijn ,valt er hier niet echt veel te bezuinigen. We verwarmen meer elektrisch met overschot van de zonnepanelen. Maar ik merk,dat ik vanzelfsprekend ook op kleine dingen let. Het gas eerder uit onder de pan. De oven eerder uit en de restwarmte gebruiken voor de keuken. Waar ik dan even de gaskachel uitzet. Ook het warme water van de kachel gaat in de afwasteil. De soep/rijst staat er te sudderen. (als het echt koud is en de kachel hogers brandt).Water van groenten wassen kan door de wc. Niet meer een aantal kaarsen aan,maar eentje. Zo merk ik,dat ik geen grote stappen neem,vanuit een schaarste gevoel. Maar vanzelfsprekend op de kleintjes let.

7 opmerkingen:

  1. Als nou iedereen eens op de kleine dingen zou letten....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik doe ook steeds meer, ook de kleine dingen. Maar met de kou nu heb ik wel de verwarming aan. Wel een graadje lager en dat is goed te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi om te lezen hoe vanzelfsprekend die kleine dingen voor jou zjn. Hier ook. En ik 'zie' mijn eigen kacheltje. Niet alleen ook een Morsø, maar ook met pan en ketel erop :-) Leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat klinkt goed Izerina. Alle kleine beetje dragen bij denk ik. En wat staat die kachel gezellig! Kun je daar ook echt soep op laten sudderen? Ik heb ook een houtkachel, zou dat daar ook op kunnen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja als de kachel flink brandt wel. Ik breng de soep op kookpunt op het gas en laat daarna trekken op de kachel

      Verwijderen
  5. Wij koken ook op de houtkachel, handig

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Pffff, we doen ons best hoor, maar ik geloof dat er bij ons nog wel wat winst te halen valt...

    BeantwoordenVerwijderen