Volgers

Volgers

maandag 18 maart 2024

preppen

Onze dorps-jumbo raakt steeds slechter bevoorraad.Ik loop wekelijks wel tegen één of meer lege stukken schap aan.Nu ben ik creatief genoeg,om een vervanging te bedenken.Maar het blijft vreemd. Ik moest denken aan vroegere plaatjes van winkels in oostblok landen. Nu weet ik,dat het hier vergeleken met b.v het Afrikaanse platteland een walhalla van lekkernijen is. En dat ik gewoon verwend ben,alles te kunnen kopen,wat in me op komt. Ook financieel een bofkont........ Maar ik ben een beetje aan het preppen.De gezoute bio-boter is er al weken niet meer. Ach de zoutpot staat in de keuken. Maar vanochtend was er weer ongezoute boter. Ik nam,gezien de uvd drie pakjes mee.Ook van de zakken diepvries bessen. Die vind ik zo lekker,ter afwisseling van appel,peer of banaan. Vorige week kocht ik al een voorraadje kokosmelk. De fijne halve liters volle houdbare melk zijn helemaal verdwenen Dat was zo heerlijk om opgeschuimd in het ene kopje koffie per dag te doen.Ik ben heel benieuwe hoe het verder gaat. Anders op de fiets een paar km verder naar de concurent.

10 opmerkingen:

  1. Wat gek, hoe zou dat komen, die slechte bevoorrading?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. deels de producent een poot uitdraaien tijdens onderhandelingen?

      Verwijderen
    2. Ik woon aan de andere kant van het land. In het hoge Noorden. En bij de Jumbo hier is het een grote ramp. Nu ben ik niet een big spender maar bijna elke keer dat ik er ben is er wel iets niet. Heel erg vervelend. Het lijkt er op dat ze zo bezuinigen op goed personeel dat er met het bestellen en de bevoorrading en het uit pakken veel mis gaat. Dat kun je niet aan verveelde pubers over laten.

      Verwijderen
  2. Mijn dochter woont aan de ene kant van Zwolle en ik aan de andere kant. De Jumbo bij haar in de buurt is veel groter en heeft een uitgebreider assortiment dan de JUmbo bij mij in de wijk die veel kleiner is.Maar in beide filialen grijpen we regelmatig mis bij een aantal produkten. Nu zijn wij wel bezig met onze versprodukten zoveel mogelijk elders te halen, brood op de markt, groente bij de groenteboer en vlees rechtstreeks bij een vleesveebedrijf en de verzorgings en was produkten zoveel mogelijk bij de kruidvat als ze in de aanbieding zijn. En ook steeds meer zelf te maken zodat het misgrijpen aanzienlijk beperkt word.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het feit dat de schappen steeds leger worden kan veel oorzaken hebben (zoals enkele mensen hier ook beschrijven). Maar je een beetje voorbereiden op mogelijk nog legere schappen is helemaal niet verkeerd. Wij hebben er in DK helemaal nog geen last van (lege schappen) maar we 'preppen' al sinds covid... (onder meer ook door het kopen van voldoende zaden, zodat we zelf kunnen voorzien in onze groente behoefte)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik prep ook veel, ik hou van volle voorraadplanken en een volle vriezer. Wist je dat je roomboter heel goed kunt invriezer?
    Wat de winkels betreft, hier bij de Boni zijn de biologische produten bijna allemaal verdwenen, het betreft de bananen, paprika's, komkommers, beschuiten ed, ook zo raar.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Preppen, ik kende dat woord helemaal niet. Ook in onze Plus supermarkt de laatste twee jaar vaak schappen leeg. Ik heb altijd veel voorraad in huis dus snel in de problemen zal ik niet komen maar ik moet daardoor wel mijn boodschappenlijstje goed op orde houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Preppen... nooit van gehoord. Ik heb niet dezelfde ervaring trouwens, maar wij hebben dan ook geen Jumbo helaas

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat apart zeg. Is daar nog een bepaalde reden voor, dat er vaak onvoldoende voorraad is?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Bij de Dekamarkt, waar wij meestal de boodschappen doen, grijpen wel elke week wel een paar keer mis. Veel merkartikelen gooien ze er gewoon uit. Ik weet niet of het bij AH beter is, daar komen we maar zo af en toe (ligt niet op de route). En de Jumbo zit weer wat verder, in een dorp vlakbij, maar daar fiets je ook zomaar niet heen.

    BeantwoordenVerwijderen